OŠTRE REČI VUČELIĆA: Ima nameštanja u srpskom fudbalu

Srbija Danas sport

Fudbalski klub Partizan okončao je pripreme na Kipru i u petak se vraća u Beograd kako bi stručni štab i igrači odradili još neke finese pred nastavak sezone naredne nedelje u kojoj će crno-beli osim bitaka u domaćem šampionatu igrati i dvomeč osmine finala Lige Evrope protiv Vitkorije Plzenj. Međutim, predsednik Partizana Milorad Vučelić koji je zadovoljan rezultatima  kluba u polusezoni i u Srbiji, ali i u Evropi nezadovoljan je srpskim fudbalom za koji tvrdi da je ravan paklu. Vučelić ne veruje ni u odbranu duple krune osvojenu prošle sezone, a razlog nije prednost Crvene zvezde od devet bodova, već neregularnosti u prvenstvu Srbije.

– Imamo odličnog trenera Milorada Đukića, njegovu filozofiju igre,  za koju se nadam da će uspeti da je uspešno sprovede do kraja. Međutim, on se vratio u Srbiju, u krug pakla na ove teren i ova nameštanja. Plašim se šta nam predstoji. Ne bih da budem prorok, ali Partizan će teško do titule, imajući sve elemente u vidu. Ne mislim na sastav tima i najvećeg trenera, već na ceo ambijent. Zbog nameštanja, a svi znamo da ga ima. Nije na meni i novinarima da ga dokazujemo, ali ako vidimo ko se povlači iz igre, s kojim timom igra, znate kako će se završiti 50 odsto utakmica. Naročito u drugom delu sezone – upozorava Vučelić. – Pa UEFA je poslala pismno da je osam klubova označeno da namešta. Ona nikad nije odustala od tih upozorenja, zašto bih onda ja. Znate za probleme sa kladionicama.

Milorad Vučelić

Foto: MN Press

Vučelić je konstatovao da večiti rival ima bolji tim nego prošle sezone, što je jedna od otežavajućih okolnosti. Ipka, veoma brzo je nastavio o neregularnostima o kojim bi bio spreman da govori i u potencijalnoj istrazi.

– Imate igrače poput Saše Zdjelara koji su došli da igraju po poljanama, a sudije mu odlučuju utakmicu. Priznaju pogotke iz gol-auta, sviraju nepostojeće penale, poništavaju regularne golove. Unpared znate šta će taj arbitar da uradi, a šta mu je motiv? Da li ne zna svoj posao ili je nešto drugo u pitanju? A onda jedinog našeg sudiju sa rejtingom neki optužuju da nije dostojan derbija. O ovome bih mogao da priča i u istrazi, ali zavisi ko bi me pozvao na razgovor. Samo ako je nekome stalo da ispita u korist države, da iskaz bude poverljiv, da se ne pojavi prekosutra u nekim novinama. Samo tako bih mogao da pomognem svojim skromnim znanjem. Ne govorim o dokazima, već indicijama i slutanjama – zaključio je Vučelić.