OSTOJA MIJAILOVIĆ: Mi budžet nikada nismo krili!

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović, govorio je pored raznih stvari, o budžetu crno-belih. On je naglasio da se finansije nikada nisu krile, kao i da je Partizan klub od nacionalnog značaja.

OSTOJA MIJAILOVIĆ OTKRIO: Mi budžet nikada nismo krili!

„Mi budžet nikada nismo krili. Agencija za privredne registre izbacuje javne podatke odakle dolazi novac: koji je privatan novac, koji dolazi od države ili privatnih sponzora. Ko želi informaciju dobiće je na nekoliko klikova. Partizan je klub od nacionalnog značaja, imamo podršku države i to ne krijemo niti ćemo ikada kriti“, počeo je svoje izlaganje Mijailović.

Potom je dodao da osim pomoći države, Partizan veliki deo budžeta gradi od prodatih ulaznica. Predsednik Partizana je dao do znanja da će klub imati mnogo privatnih sponzora, koji su zbog dolaska Željka Obradovića spremni da podrže ovaj projekat.

„Osim što imamo pomoć države, nama su naši navijači najveći sponzor. Nismo prošle sezone imali tog sponzora. Nama su u poslednje četiri godine više od 40% prihoda dolazi od karata. Moram to da istaknem. Apsolutno ćemo na tome izgraditi budžet, imaćemo dosta privatnih spoznora, privatnih kompanija koje su raspoložene da ulaže pre svega zbog dolaska Željka Obradovića. On je brend za sebe. Partizan je trenutno jedan od najozbiljnih košarkaških projekata u Evropi.“

Mijailović je progovrio i o ceni ulaznica za narednu sezonu. Zaključio je da će one biti srazmerno skuplje, jer Partizan ima najboljeg trenera u Evropi, ali se bori i za Evroligu naredne godine.

„Zahtevi za budžet su veći, trener je najbolji u Evropi, ekipu ćemo da napravimo da već sledeće sezone igramo u Evroligi. Naš najveći pojedinačni sponzor su navijači, pa će i cene karata biti srazmerno veće. Sa druge strane, jedan deo karata biće dostupan navijačima koji nisu platežno sposobni, a dolazili su godinama na utakmice. Neka i ti navijači obrate pažnju i bukiraju tu kartu. Karte će biti skuplje na parketu, u skajboksovima, potrebno je da prihodujemo što više od karata jer smo mi klub koji se finansira najviše od navijača, a imamo ih nekoliko miliona“, zaključio je Ostoja Mijailović.

Ofriginalni članak: Prosport.rs