ONI SU PUNILI KASU DO VRHA: Najvredniji transferi Partizana! 

Lopta se zakotrljala terenima Superlige Srbije, ali “pijaca” za dovođenje igrača još nije zatvorena. Zato donosimo 10 najvrednijih transfera Partizana!

10. – Nikola Milenković, nakon 36 utakmica u crno-belom dresu i dva gola, preselio se u Fiorentinu.

Partizan je od transfera Blekija dobio 5.5 miliona evra, a realizovan je 2017. godine.

Nikola Milenković
Nikola Milenkovićfoto: Profimedia

9. – Adem Ljajić, je sada već davne 2010. godine napravio transfer iz Partizana u Fiorentinu. Za “ljubičaste” je odigrao 78 utakmica uz 15 golova.

Transfer iz Beograda u Firencu vredeo je 6.8 miliona evra.

8. – Danko Lazović, nastupao je za Partizan od 2000. do 2003. godine kada se seli u Holandiju, tačnije ekipu Fejenorda za 7 miliona evra. Odigrao je 41 utakmicu uz svega devet pogodaka. Zanimljivo još dva puta se u karijeri našao u crno-belom desu

Danko Lazović

7. – Zoran Tošić, javnost je bila iznenađena kada je obelodanjen transfer Bambija u Mančester junajted. “Đavoli” su za Tošića izdvojili 7 miliona.

6. – Stevan Jovetić, i opet je u jedan od deset najvrednijih transfera iz Partizana umešana Fiorentina. Izdvojio je tim sa “Artemio Frenkija” izdvojio 8 miliona. Crnogorac je odigrao pet sezona za “Violu” – 116 utakmica i 35 golova pre transfera u Mančester siti.

Stevan Jovetić

5. -Filip Stevanović, od 2018. do 2021. godine nastupao za Partizan za koji je odigrao 46 utakmica uz 10 golova. To je nateralo Mančester siti da kupi mladog fudbalera za 8. 5 miliona evra, za koji nije odigrao ni utakmicu s obzirom da je bio na pozajmici u crno-belom, za koje beleži još 10 utakmica i jedan pogodak. Karijera mu se nastavlja u Erdiviziji tj. ekipi Herenvena.

4. – Lazar Marković, se nakon prošle sezone ponovo rastao sa Partizanom. Ipak, u transferu 2013. godine kada je napuštao Humsku doneo je 10 miliona evra. Preselio se u Benfiku za koju je odigrao 26 utakmica uz 5 golova. Potom je pet godina nastupao u Liverpulu za koji je odigrao 19 utakmica uz dva pogotka.

3. – Strahinja Pavlović, u sezoni 2019/2020 nastupao u ekipi Partizana. Seli se u Monako za 10 miliona. U Kneževeni nastupio svega osam puta pre pozajmica koje su usledile.

2. – Stefan Savić, iz BSK Borče došao u Partizan za koji je odigrao 20 utakmica u sezoni 2010/2011. Usledio je transfer u Mančester siti za 12 miliona evra. Potom preko Firence dolazi do Madrida, gde je uzdanica Argentincu Dijegu Simeoneu u Atletiku.

1. – Mateja Kežman, nakon dve godine u crno-belom dresu i 33 gola na 54 utakmice usledio je transfer u crveno-beli dres PSV Ajnthovena.

14 miliona težak transfer se isplatio holandskom timu s obzirom da je Kežman bio sjajan – 122 meča i 105 pogodaka.

Originalni tekst Espreso.rs