OK Partizan: Gensek OSSRB zloupotrebljava svoj položaj

Odbojkaški klub Partizan izneo je u javnost nezadovoljstvo radom generalnog sekretara Odbojkaškog saveza Srbije Ivana Kneževića.

Foto: B92.net/AK

Foto: B92.net/AK

Crno-beli su nezadovoljni odnosom prema klubovima te ističu da zloupotrebljava svoj položaj prilikom odvođenja mladih odbojkašica u konkurentni klub.

Klub se obratio Savezu i zatražio sastanak kako bi razgovarali o problemima sa kojima se susreću, ali nisu dobili odgovor.

Stoga su se medijima obratili počasni predsednik kluba, bivši kapiten reprezentacije Željko Tanasković i predsednik kluba Aleksandar Stanković.

“Mi smo 26. maja poslali zvaničan dopis OS S da tražimo sastanak kako bismo izneli određene probleme i dali predloge i instrukcije kako bismo unapredili takmičenje. Tražili smo da taj sastanak ostane u našoj odbojkaškoj kući. Tako sam vaspitavan i to je bila naša ideja. Mi nismo dobili odgovor, sve naše zamerke odnose se na rad generalnog sekretara Ivana Kneževića. On je pokazao neprofesionalnost, da nam ne odgovori“, kazao je Tanasković na konferenciji za medije OK Partizan.

Bivši proslavljeni reprezentativac Jugoslavije optužio je Kneževića da je učestvovao u dovođenju talentovanih igračica u Odbojkaški klub TENT.

Smatramo da neko ko je profesionalac u savezu mora da komunicira sa klubovima, da sasluša naše ideje, da ih filtrira i prenese Zoranu Gajiću, predsedniku OS S. Očigledno da generalni sekretar misli da je svemoćan i zloupotrebljava svoju ulogu prilikom dovođena igračica u OK TENT. Preko 15 talentovanih devojčica došlo je u TENT i to nas navodi da se nešto tu čudno dešava. Roditelji nam kažu da su im u TENT obećali da će biti u reprezentaciji. U pregovorima učestvuje Ivan Knežević i zloupotrebljava svoju funkciju. Manipuliše se decom i priča im se da je TENT jedino rešenje“, istakao je Tanasković.

Počasni predsednik OK Partizan navodi i da postoje brojni problemi u organizaciji takmičenja i sistemu OS S koji su na štetu klubova.

Originalni članak B92.net