Stolica govorio o novom pojačanju: Mislim da su ove stvari presudile da dođe kod nas

Podsetimo, Dijabate je stigao u Beograd i zadužio je crno-beli dres

Tokom druženja sa navijačima u Humskoj, trener Partizana Ilija Stolica u razgovoru za Telegraf dotakao se najnovijeg pojačanja crno-belih Fusenija Dijabatea!

Na pitanje šta će nekadašnji fudbaler Lestera, koji je potpisao trogodišnji ugovor, doneti Partizanu, Stolica je rekao:

– Šta će doneti, ne znamo, ali možemo samo da pretpostavimo. Verujemo da smo uspeli da nađemo igrača sa ekstra kvalitetom, koji pravi razliku na terenu, pre svega u poslednjoj trećini. On je neko ko svojom kreativnošću, lucidnošću i brzinom može da pravi razliku na velikim utakmicama.

Osvrnuo se trener crno-belih i na to kako je Dijabate došao u Partizan, uz napomenu da su i lično razgovarali tokom video poziva

– Mislim da je negde važna stvar da je on tu. Šta je presudilo? Pokušali smo, svi smo se pouno trudili. Možda je mogućnost da mogu s njim da komuniciram na njegovom jeziku dosta doprinela tome. On je jedan jako skroman i povučen momak. Privržen je porodici i to je nešto što me raduje kao trenera s jedne strane. Našli smo dosta zajedničkih tema i presudila je želja da dođe u klub koji se bori za trofeje. Ima potencijal za lige petice tako da je došao negde da to pokaže i dokaže svima.

Priželjkuju Grobari još nekoliko pojačanja, a prema rečima Stolice njih će biti i usrećiće same navijače.

– Siguran sam da hoće. Verujem da bih i ja trebalo da budem srećniji. Koliko navijači žele pojačanja, želim ih i ja. Radimo puno na tome, skraćeno je vreme, cajtnot. nadam se da ćemo stići da odradimo neke stvari. U subotu nas čeka Javor, što se mene tiče to je prioritet svih prioriteta.

Originalni članak: Telegraf sport