OCENE-PARTIZAN

FILIP KLJAJIĆ 5,5 – Velika greška sredinom prvog dela, kad mu je Karsela iz slobodnog udarca dao gol doslovce kroz ruke jeste velika i ne sme da se dešava, ali se u nastavku popravio i “skinuo” dva zicera Olimpijakosu. Između ostalog i Vukoviću.

MIROSLAV VULIĆEVIĆ 7 – Mnogo bolje je odigrao nego u Beogradu. Imao je jedan propust u prvom delu kad je dozvolio Karselida izvede čaroliju kraj aut linije i to je sve. U defanzivni dovoljno dobar. Ovoga puta primetan i u razvijanju akcija. Da je bio još koji centaršut…

LAZAR ĆIRKOVIĆ 6,5 – Ostao je “kratak” pre pogotka Fortunisa, čime je dvomeč definitivno prelomljen. Pre i posle toga korektan. Nekoliko puta je znao da povede napad iz poslednje linije. I da sačuva Bena, dvostrukog strelca pre osam dana.

BOJAN OSTOJIĆ 6,5 – Utisak je da još nije na svom prepoznatljivom nivou. Kod gola Fortunisa on i Ćirković su stajali daleko jedan od drugog. Nervozniji nego u Beogradu. Pamtimo daleko bolja izdanja.

NEMANJA MILETIĆ 7 – Sem greške na početku meča, bez većih propusta u odrani. Za razliku od ranijih velikih mečeva, na ovom je pravio izlete pred protivnički šesnaesterac i bio opasan kako bi bek Partizana trebalo da bude.Marko Janković

EVERTON LUIZ 7,5 – Popravio se, naročito u defanzivnim zadacima, u odnosu na prvi meč. Nije dozvolio novajliji iz Legije, Ođiđi Ofoeu da diše. Rastrčan i energičan.

MARKO JEVTOVIĆ 7– Napravio faul i zaradio žuti karton za slobodan udarac iz kog je Partizan primio prvi gol. U defanzivnim zadacima vrlo koristan.Što je trener i tražio od njega.U skoju dominantan. U napadu neprimetan.

MARKO JANKOVIĆ 8 – Ubedljivo najbolji pojedinac meča. Kreativan, otresit, konstantna pretnja odbrani bivšeg kluba. Stvorio saigračima bar pet zicera, na kraju i promašio jedan pobede vredan. Možda i njegova najzrelija partija u Partizanu. Kad je inspirisan, a večeras je bio, definitivno može da pravi razliku.

LEANDRE TAVAMBA 7 – Dosta se potrošio, često su ga domaćini lovili u ofsajd zamkama. Nije bi ni izbliza opasan kao u Humskoj, međutim, svojim kretnjama omogućio je Đurđeviću i Jankoviću da imaju više prostora. I šansi.Sejduba Suma

SEJDUBA SUMA 7,5 – Govorilo se da nije spreman ni za pola sata, a izdržao je dosta više i pokazao da u tom nogama, plaćenim 1.650.000 evra ima materijala za velike utakmice. Izveo je nekoliko poteza kojima je pokazao da je pravi znalac i da će da donese Partizanu ono što gubi Leonardom. Možda i više, kad je reč o organizaciji igre. Nagrađen je golom za dobru partiju.

UROŠ ĐURĐEVIĆ 7,5 – U prvom delu promašio je jedan zicer, ali je pred kraj savladao golmana Kapina i pokazao da, ipak, može da bude opasan u Evropi. Dosta radio za tim, sjajno se kretao, bio agresivan na poslednju liniju grčkog prvaka.

TRENER MIROSLAV ĐUKIĆ 7 – Ostao je dosledan napadačkom fudbalu. Nažalost Partizana, to je dovoljno da povremeno ugrožava Olimpijakos. Ne i da ga izbaci. Hrabro se zaleteo na jačeg od sebe. Drugi put u roku od osam dana. Nije vredelo. Odlučan da igra sa Sumom, Tavambom i Đurđevićem. Trebalo bi sa poslednjom linijom da radi na onome u čemu je bio najbolji tokom igračke karijere – kao štoper.

IZMENE

DANILO PANTIĆ (od 64. minuta) 6,5 – Nekoliko pravih fudbalskih poteza, ali ništa konkretno.

NEBOJŠA KOSOVIĆ (od 79. minuta) – premalo vremena proveo na terenu da bi bio ocenjen.

SAŠA ILIĆ (od 85. minuta) – premalo vremena proveo na terenu da bi bio ocenjen.