OCENE: Dijabate je crno-beli tajfun, ovacije za Uroševića, Rikardo promašio što nije smeo

Živković položio na velikoj sceni

Aleksandar Popović

GOLMAN

Sigurno da nije lako golmanu koji nije čestito ni zgrejao prste, a već je primio gol. Posle toga je Popović imao dve sigurne, mada ne preterano teške odbrane, da bi umalo sve do kraja srušio smušenošću na liniji kada je lobovan, ali ga je stativa spasila da ne bude tragičar utakmice

6

Marko Živković

ODBRANA

Na domaćoj sceni Živković pokazuje poslednjih nedelja da igra najbolji fudbal otkako se vratio u Partizan. Uostalom, tri puta zaredom je biran u Tim kola Mozzart Bet Superlige. Ali čekalo se da to pokaže I na većoj, težoj sceni. I odigrao je večeras odličnu utakmicu. Pogotovo se u prvom poluvremenu desni bek Partizana sjajno razumeo sa Dijabateom, pravili su zajedno velike probleme Francuzima, a u drugom delu, kada je Malijac prešao na levi bek, zatvorio je sve u odbrani što je bilo do njega.

7

Svetozar Marković

ODBRANA

Nije ovo bilo njegovo veče. Nesigurnost mu se uselila u stopala posle drugog minuta, jer primljeni gol u velikoj meri ide na njegovu dušu, pošto je lakonski probao da ispuca loptu, a ona se vratila u šesnaesterac kao bumerang I posle karambola je završila u mreži. I posle toga je imao Marković izleta u prazno, loše odigranih lopti, doduše i dve dobre reakcije zbog kojih nije bilo baš sve tako crno u njegovoj igri.

5.5

gor Vujačić

ODBRANA

Krpio je u prvom poluvremenu i ono što je bilo njegovo, ali i tuđe greške. I dalje ima problema kada ide unazad i treba da hvata visoku loptu, jedino je tu imao probleme večeras. Kada je Partizan dao gol, Vujačić je igru podigao za još jednu lestvicu više, postao je još agresivniji, odlučniji i sigurniji, kao da je želeo da kaže da više od tog boda Francuzi ne mogu da odnesu večeras iz Humske.

6.5

Slobodan Urošević

ODBRANA

Ovacije sa tribina i pokliči “Čaki kapiten” jasno govore koliko je publika zadovoljna njegovom igrom. U prvom delu siguran u odbrani, a malo stidljiviji nego inače u napadu, iako je bilo prostora iza Andradeovih leđa. U drugom delu mnogo odlučniji, u odbrani perfektan, neumoran, bez imalo štednje u svakom duelu. A, maltene prvi put kada je krenuo napred, pokrenuo je akciju iz koje je Partizan postigao gol. Na kraju nije imao sreće da glavom kruniše dobru igru pogotkom za pobedu.

7

Ljubomir Fejsa

VEZNI

Povrede, duga odsustva sa terena, premalo fudbala u kontinuitetu učinili su da Fejsa nije igrač kakvog smo navikli da gledamo u Ligi šampiona u dresu Benfike, gde su ga zvali “pauk”, jer je svaku loptu kupio u dresovima Benfike ili Olimpijakosa. Sporije reakcije, mnogo netačnih lopti, čak je dopuštao da ga Francuzi pretrče nekoliko puta, dobiju ga u duelu…

5.5

Hamidu Traore

VEZNI

Do 78. – Čudan je igrač Traore. U stanju je da deset minuta igra perfektno, bez greške, a onda da u narednih deset upropasti sve što može. Delovao je bez svežine, kako je utakmica odmicala postajao je sve lošiji, gubio sve više lopti, pas od tri metra bio mu je preveliki problem. Na kraju je zamenjen, jer je postao opasnost po svoj gol sa prodatim loptama na svojoj polovini.

5.5

Patrik Andrade

VEZNI

Do 69. – Pomalo je žrtvovan, jer mesto na boku nije njegova pozicija, mada je on uglavnom gledao da se odatle ubaci u sredinu da dejstvuje. Takođe, Partizan je svu igru bacio na stranu na kojoj je bio Dijabate, tako da Andrade nije ni imao previše prilika da se istakne, ali je kiksirao u jednom odličnom napadu, kada je imao Rikarda koji se ubacivao u sredini ka golu, a njegov zemljak ga nije video i ta prilika je propala.

6

Bibars Natho

VEZNI

Još jednom je iskusni vezista Partizana pokazao da može da izgura utakmicu od 90 minuta u visokom ritmu, čak i kada se u poslednjih 15 minuta pomerio na mesto zadnjeg veznog. Možda nije bilo toliko njegovih lopti za šanse, kako to Natho obično čini, ali je i dalje svaka lopta kod njega kao u sefu i broj pogrešnih pasova je na nivou statističke greške. Asistencija za gol Dijabateu je takođe potez vredan čestitke, jer bi u njegovoj situaciji 90 odsto igrača šutiralo na gol.

6.5

Fuseini Dijabate

NAPAD

Partizan takvog igrača nije imao od Leonarda. Ne po poziciji u timu, nego po tome što je sposoban da sam i ni iz čega stvori šansu za gol. Čak bismo rekli da je i za sada ubedljiviji od Brazilca, koji nije imao priliku da se predstavi u crno-belom dresu na evropskoj sceni. Od prvog do poslednjeg minuta Dijabate je raznosio odbranu Nice na parčiće, nisu mu mogli ništa ni kada je igrao na desnom boku, pa na levom boku, pa gde god da se našao na terenu. Gol koji je postigao je samo zaslužena kruna na izvanrednu partiju. Šteta je što njegov pas Rikardo nije pretvorio u gol po pobedu. Iako su Francuzi znali da je Dijabate najveća opasnost u timu Partizana, on ih je i pored toga izludeo.

8

Rikardo Gomeš

NAPAD

Partizanov kralj strelaca je omanuo kada nije smeo. Promašio je zicer da donese crno-belima veliku pobedu, protiv tima iz “lige petice”, za četvrti bod na tabeli, koji bi razgoreo šanse crno-belih da se domognu evropskog proleća. Ostaće taj promašaj kao žig na Rikardovoj igri neko vreme. Osim toga nije imao mnogo prilika, dobro se nosio sa kršnim štoperima Nice, pogotovo u prvom poluvremenu.

5.5

Aleksandar Lutovac

VEZNI

Od 69. – Nije imao previše prostora i vremena da se istakne. Jer i kada je ušao kao svež igrač, lopte su i dalje išle, s razlogom, na Dijabatea. Na kraju je možda mogao bolje u solidnoj šansi koju je imao.

6

Samed Baždar

NAPAD

Od 78. – Bez ocene, jer je prekratko bio na terenu, ali ostaje kao velika opomena da je imao tri lopte koje je dobio odigrao iz prve i da je sve tri “prodao”. Dve su bile na polovini Partizana i uveo je svoj tim u problem, a treća u obećavajućoj situaciji ispred šesnaesterca Nice.

Gordan Petrić

TRENER

Kada tim primi gol u 2. minutu sve trenerove zamisli padnu u vodu i počinje neka druga utakmica. Neki raniji timovi Partizana bi obično potpuno pali posle toga, ali Petrićev Parni valjak je odigrao jako dobru utakmicu u Humskoj, a na kraju je gromoglasan aplauz, kakav se odavno nije čuo, ispratio igrače u svlačionicu, što je svojevrsno priznanje i za trenera crno-belih. Ponovo je savetovanje u poluvremenu dalo rezultat, očigledno Petrić ume da priđe igračima, obodri ih, da im valjane savete i mora se priznati da sa istim igračima na terenu ovaj Partizan od večeras je nebo i zemlja u odnosu na prve Petrićeve mečeve kada je tek preuzeo komande tima.

7

Originalni članak: Mozzart sport