OCENE: Andrade još na pripremama, Menig se ugasio posle gola, Natho jedva diše

Fejsa drži ceo vezni red, Dijabate može, ali ga noge ne slušaju, Stolica bez efekta sa klupe

Taman kad je delovalo da Partizan izlazi iz krize samo ju je prodobio. Iako je vodio, te bolje otvorio oba poluvremena, poražen je na Kipru.

Evo kako smo mi videli izdanje crno-belih na evropskoj premijeri…

Nemanja Stevanović

GOLMAN

Neprepoznatljiv otkako je napravio propust u proveri sa Fenerbahčeom. Daleko od najboljih izdanja iz minule sezone. Prvi gol ide na dušu golmana Partizana, neodlučnog prilikom izletanja, kod drugog nije mogao ništa. Zabeležio je dve intervencije u kritičnim trenucima, ali je sveukupno ostavio skroman utisak.

5.5

Aleksandar Filipović

ODBRANA

Razočaravajuće izdanje desnog beka Partizana. Kad je postavka igre u pitanju može mu se odati priznanje što je uštopovao Mađara Đurča, međutim, to ga je ograničilo da krene napred, bude podrška ofanzicima. Nadvisio ga je Tomović prilikom izjednačenje AEK-a i odatle je gost krenuo nizbrdo. Da ovo gostovanje ne pamti po dobrom pobrinula se i prinudna izmena sredinom drugog dela.

5.5

Igor Vujačić

ODBRANA

Evropske utakmice po pravilu ogole istinu koliko je reprezentativac Crne Gore limitiran. Videlo se in a Kipru koliko je rizičan po ostatak tima, gubio se, lutao, nije izašao u blok Miličeviću pri šutu za 2:1. Plusić zaslužuje zbog načina na koji je neutralisao korpulentnog Olatundžija, ali je imao dosta problema sa rezervistom Altmanom.

5.5

Siniša Saničanin

ODBRANA

U Novom Pazaru je skrivio penal, a u Larnaki iako nije direktno “ukanalio” saigrače povremeno delovao kao da mu je dres Partizana opterećenje, da ne može da se navikne na zahteve igre crno-belih, da ima problema kad se brani na širokom prostoru. Čak i izlazak u blok je predstavljao nevolju, što se, kao kod Vujačića, videlo u sutuaciji kod presudnog gola.

5.5

Slobodan Urošević

ODBRANA

Stabilan. Ništa više od toga. Uspeo je da ograniči Faraža na mali broj pokušaja, defanzivno je oradio šta je do njega bilo, međutim, novi kapiten Partizana je dejstvovao samo do centra, bez uočljivih izleta na protivničku polovinu.

6

Ljubomir Fejsa

VEZNI

Nagoveštaj da bi u liku bivšeg reprezentativca Partizan mogao da dobije ono što iz raznih razloga nije tokom proleća je partija protiv AEK-a. Najviše zbog “držanja” veznog reda crno-beli su oba poluvremena otvorili otresito. Upravo je Fejsa pokrenuo napad rezultiran prednošću, ali je i on, kao većina tima, padao kako se bližio krja oba dela utakmice. Kvalitet je lako uočljiv, samo što još nema dovoljno svežine.

6.5

Patrik Andrade

VEZNI

Skoro mesec dana je prošlo od početka sezone, a novajlija iz Karabaga nije odigrao utakmicu kojom bi u Partizanu bili zadovoljni. Deluje da je još na pripremama, kad je protiv Kopra sebe predstavio čak i kao golgetera. Na Kipru je često bio daleko od mesta dešavanja, kasnio sa reakcijama, pa i u predaji, verovatno će napredna stiatika pokazati kako je trčao više od drugih, ali kako ono kaže Ćavi: “Nije poenta koliko se trči, već da to bude pametno”.

5

34  48 

Fuseini Dijabate

NAPAD

Fudbalski, zna dosta. Energetski, noge ne mogu da isprate njegove misli. Čak ni na ovom, drugorazrednom evropskom nivou fudbala. Poseduje brzinu, inteligenciju, fina rešenja, ali nekad deluje da je solista u inače raštimovanom orkestru. Možda će biti pojačanje, ali još nije.

6

Bibars Natho

VEZNI

Kad ga je kamera uhvatila u jednoj situaciji po kiparskoj vrelini delovao je da jedva diše. I takav je znalac, sposoban da učestvuje u napadu na čijem je koncu Menig pogodio, prethodno je i sam dvaput pokušao sa distance, ali ovo definitivno nije bila utakmica za Izraelca, jer nije u stanju ni 45 minuta da izdrži u osrednjem ritmu. Problem Partizana je što za Natha nema zamenu…

5.5

Kvinsi Menig

NAPAD

Opet je bio koban po Kiprane. Septembra prošle godine pogodio je protiv Anortozisa, sad je dao gol koji je trebalo da označi boljitak Partizana. I tad, sredinom prvog dela, za Holanđanina kao da se utakmica završila. Nije postojao sve dok nije zamenjen…

6

Rikardo Gomeš

NAPAD

Prošao je i peti meč, a najbolji strelac tima iz prethodne sezone još nije dao gol iz igre. Pohvalno je što je upisao asistenciju, nudio se, pogodio prečku, ali kad se napadač ne upiše u listu strelaca onda je to frustrirajuće i odražava se na psihu, pa je Gomeš bio suviše nervozan u drugom poluvremenu.

5.5

Marko Živković

ODBRANA

Od 63. minuta – Priliku je dobio iznenada usled povrede Filipovića, uspeo koliko-toliko da “zakrpi” na desnom boku, ali napred ništa konkretno nije uradio.

5.5

Samed Baždar

NAPAD

Od 74. minuta –  Nekoliko zanimljivih ideja, mada je teško kad na leđa tinejdžera padne odgovornost da “čupa” rezultat, još na neprijateljskoj teritoriji.

5.5

Aleksandar Lutovac

VEZNI

Od 81. minuta – Jedan proboj po boku premalo je za ocenu.

5.5

27  14 

Kristijan Belić

VEZNI

Od 81. minuta – Teško je razumeti njegovu ulogu na terenu, zaradio i karton…

24  33 

Nikola Terzić

VEZNI

Od 81. minuta – Malo vremena da pokaže šta zna.

15  16 

Ilija Stolica

TRENER

Postavka igre sa velikim brojem ofanzivnih fudbalera govori o napadačkom opredeljenju, a način na koji je njegov tim matiran o hroničnom problemu zvanom – prekid. Zaličilo je da Partizan konačno izlazi iz krize, mada se još jednom pokazalo da ovom timu štošta nedostaje. Najmanje po jedan kvalitetan fudbaler u svakoj liniji tima, jer ovo na šta liče štoperi, koliko je Rikardo bez podrške i da nema kreacije u ofanzivi sugeriše potrebu za što hitnijim angažmanom pojačanja. Doprinos igrača s klupe nikakav. Sa ovim što sad ima na raspolaganju teško da trener može bolje.

Originalni članak: Mozzart sport