Obradović: Svesni smo šanse

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je večeras da su u klubu svesni da je pred njima još jedna velika šansa za plasman na Fajnal-for i da će učiniti sve da je iskoriste .

Košarkaši Partizana sutra od 20.30 časova u Beogradu igraju četvrti meč četvrtfinala Evrolige sa ekipom Reala i posle jučerašnje pobede Madriđana u Areni rezultat u seriji je 2:1.

“Plej-of je uvek takav, igra se na svaka dva dana. Utisak je isti. Imali smo jednu od lošijih utakmica poslednjih meseci, igrači su svesni toga. Znamo svi koliko je Matijas Lesor važan za naš tim, ali i juče smo i bez njega bili u egalu. To je to. Moramo kvalitetnije. Treba shvatiti da je utakmica 40 minuta. Znamo da je ispred nas velika šansa”, izjavio je Obradović.

Osvrnuo se strateg “crno-belih” na povredu Alekse Avramovića.

“Aleksa je povredio ruku i on će ići na operaciju u petak, to je samo druga ruka, ali ista stvar kao i prošle godine kada se povredio, pretpostavke da će biti manja pauza, ali ja ne bi sad o tome. Desilo se opet Aleksi nažalost. To je deo svega ovoga čime se mi bavimo”, istakao je Obradović.

Pominjalo se odlaganje utakmice zbog tragedije koja se desila jutros u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda, ali Obradović ističe da bi problem predstavljao termin.

“Svi smo bili u neverici kada smo čuli vest jutros. Izjavljujem saučešće svim porodicama, velika tragedija. Ne znam šta da kažem oko odlaganja, problem je termin. Kada bi mogli da igramo? Real ima obaveze, sve to bi dovelo do neverovatnih pomeranja. Ne znam, nije pitanje za mene, svi smo u šoku. Koliko sam ja shvatio, igraćemo utakmicu”, izjavio je Obradović, prenosi Tanjug.

Originalni tekst Politika. rs