Obradović pred Efes: Ključ je u odbrani

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da sa ekipom zbog povrede nosa protiv Efesa neće biti Aleksa Avramović, i da je prioritet crno-belih da se odigra dobra odbrana. Crno-beli u petak od 18.30 sati igraju protiv turskog tima u 10. kolu Evrolige uz direktan prenos na Sport klubu 1.

„Veoma važna utakmica protiv odličnog tima. Imamo informacije da oni imaju probleme kakve i mi, da će im nedostajati neki igrači, ali svakako, to ćemo sve znati na dan utakmice. Imaju mnogo kvaliteta napadački i odbrambeno, projektovana je za najviše ciljeve. Poznajem trenera jer je bio moj pomoćnik sedam godina u Fenerbahčeu”, rekao je Obradović.

Ključ je prema trofejnom stručnjaku u defanzivi.

„Potrebno je da igramo dobro u odbrani ukoliko želimo da igramo utakmicu u kojoj bismo imali neku eventualnu šansu da pobedimo“, istakao je strateg crno-belih.

Dodaje da sem Avramovića, u Istanbulu neće igrati ni ranije odsutni Kevin Panter i Uroš Trifunović.

„Situacija je uvek ista, nema se vremena da se previše pati ili raduje. Mi radimo onako kako smo navikli da radimo, svakoj utakmici pristupamo maksimalno ozbiljno i pokušavamo što bolje da se pripremimo“.

Greške se ispravljaju „u hodu“.

„To radimo i nećemo odustati od toga. Te male stvari, ako si nekoliko utakmica izgubio na jedan posed, gde svaki skok, svaka izgubljena lopta, svako zagrađivanje, svaki otvoren šut, svaka dobra i loša odluka dovode do toga da li si uspešan ili ne. Na kraju krajeva, takav je naš život i takav je naš posao. Jedna lopta ti odlučuje u svemu”, zaključio je Obradović.

Originalni članak: Sport Klub.rs

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta “VOLIMPARTIZAN.RS”, to možete učiniti klikom na neku od reklama, uplatom na naš Pay Pal  koji se nalaze pored tekstova ili tekući račun AIK BANKA 105-0000405701647-66