Obradović: Možemo da budemo hrabriji i odlučniji, ali optimista sam

Utisci trenera Partizan Mozzart Beta posle poraza od Bajerna u Minhenu u okviru 8. kola Evrolige

Posle još jednog poraza u neizvesnoj završnici, utiske je izneo Željko Obradović koji je ponovo istakao da nema previše vremena za tugovanjem i analizim. Činjenica je da crno-beli igraju već u petak protiv Albe,

Da, bila je zanimljiva utakmica, ako gledate rezultat, bilo je +9, deluje kao laka utakmica za Bajern, a zapravo je bila utakmica na jednu loptu. Igrali smo dobro prvo poluvreme, potom smo odigrali loše drugo poluvreme, potom smo želeli da se vratimo, ali nismo uspeli i čestitam Bajernu na pobedi”, počeo je Obradović izlaganje na konferenciji za medije.

Usledilo je pitanje novinara: “Pričali ste o problemima sa motivacijom, postoji li veća motivacija od ovoga u dvorani i može li da se popravi odbrana?

“Oba pitanja su dobra i lepa, ali oba pitanja su za igrače. Da li možemo da popravimo odbranu, sa ovakvim rasporedom i načinom na koji igramo nije lako, jer nemamo mnogo vremena za to, ali ima nekih situacija koje su stvar želje, da se odigra pametnije pre svega i da u toj borbi za poziciju i skok, da budeš malo hrabriji i odlučniji i u tom smislu može da se popravi. Optimisti smo”.

Za kraj je dodao:

“Želim da kažem još nešto, hvala Bajernu na čitavom dočeku, ovo je nešto neverovatno i primer za sve u Evroligi. Hvala iz dubine srca, osećali smo se sjajno“, rekao je Obradović.

Originalni tekst Mozzart Sport