Obradović: Makabi menjao tim, ali ne i način igre

Trofejni trener ističe da crno-beli imaju sitne probleme, ali se nada da će ekipa biti kompletna na evroligaškoj premijeri.

Željko Obradović pred polazak u Tel Aviv gde Partizan na premijeri Evrolige igra sa Makabijem (četvrtak, 20.05) je izjavio da je ekipa probala da se spremi na najbolji način i da očekuje da odigraju maksimalno.

– Igramo protiv Makabija. Zna se kakva nas atmosfera očekuje na tom terenu sa zaista fenomelanom podrškom koju navijači Makabija pružaju svom timu. Isti trener vodi tim, imaju promene u rosteru, ali je način igre isti. To znači, puno tranzicije. Žele u kontranapad kada prime koš, njihova energija u ofanzivnom skoku je tu – istakao je Obradović.

Dodao je da njegov tim mora da neutrališe ofanzivni skok izraelske ekipe.

– Dosta toga rešavaju kroz igru 1 na 1, a imaju i specifičan napad. Videćemo kako ćemo reagovati. Pre ili kasnije uvek igraš sa svima. Ne razmišljamo na taj način. Makabi je prvi, probali smo da se spremimo najbolje, da igramo maksimalno. Da probamo da odigramo dobru utakmicu i da vidimo gde smo. Sitni problemi su tu, nadam se da ništa neće uticati da ekipa bude kompletna – zaključio je Obradović.

Originalni članak Sportski žurnal