NOVICA VELIČKOVIĆ: Prelomićemo…Kad, tad !

-Možemo mnogo da napredujemo i to me donekle i nervira, što se limitiramo u pojedinim momentima. Trazimo neka rešenja, najiskusniji igrači uzmu loptu, pa kao pokušavamo. Moramo da grizemo svih 40 minuta, to je jedini recept. Imamo neke momente kad primamo glupe koševe, što je nedopustivo. Ja volim tvrdu igru, kad se pobijedmo i krvarimo na parketu. Protiv Ludvigzburga smo zakrvarili par puta i tada je stvarno izgledalo jako dobro. Čim se opustimo, nema šta da tražimo.

-Moramo da se borimo!To je jednostavno tako. Verovatno sam i dosadan kad im to spomenem. Ali, meni je baš to dalo mnogo u košarci, zato sam i napredovao. Nisam imao ni pola stvari koje sada imam, kroz to sam ’kupovao’ samopouzdanje i minute kao i mesto gde god da sam igrao. To je moj savet, samo maksimalno, jer od cinculiranja nema ništa.

-Razumem i ljude koji ponekad zvižde šta god da se dešava. Mi smo ovde zbog Partizana i samo je on bitan, da li će neko da zviždi… Sigurno da nam više prija kad nas bodre. Ali ja nikad neću ništa rečć protiv svoje publike… Toliko sam lepih momenata imao sa njima i imaću ih još. Hoću da kažem da nam je potrebna podrška, mi nećemo ništa protiv Partizana. Dajemo maksimum, grešimo iz velike želje za pobedom. Niko ovde nije loš momak, niti remeti ekipu. Igraćemo bolje sigurno, samo nam je potrebna podrška, zna se koliko nam znače navijači.

-Ne znamo drugačije, očigledno, nego ovakve završnice da igramo. Imaju neki momenti kad treba da se odvojimo, evidentno da tad uđe neka nervoza, neki strah. Teško se vadimo iz toga, prelomićemo. Sad, kad ćemo da prelomimo, boga pitaj. Kad tad…“

-Nije pad forme, igramo isto od početka godine, gore-dole. Tražimo se kroz igru. Ne znam da li smo uplašeni grešaka ili imamo strah od neuspeha. Važno je da smo smo dobili Ludvigzburg. E sad, da smo dobili i Sasari u prošlom kolu bilo bi mnogo lakše u grupi. Sledeći nam je Bešiktaš u Ligi šampiona, a prethodno imamo i veoma važnu utakmicu sa Igokeom na Jadranu. Jednostavno, nemamo vremena ni za odmor, ni za bilo šta drugo.

-Osećam se dobro. U suštini, već sam naučio gde i kako da se sačuvam. Naravno, ne mogu baš sve svaki dan, ali izdržavam. Sa godinama dolaze neke stvari, da jednostavno znaš i da digneš malo ručnu. Važno je da ne remetim ekipu.

18