Novi spektakl u režiji Grobara: Buka koja život znači (VIDEO)

Očekivano – Štark arena još jednom je bila puna, Partizan i Makabi dočekala poznata atmosfera

Da, januar je, zima je. I da – hladno je. Nije to ništa novo. Nije novo ni što je u Štark areni dosta prohladno. Makar u delu bliže ulazima. I makar dok su vrata otvorena, dok publika još ulazi u dvoranu.

A juče je ulazila i u trenutku kada je Kevin Panter izveo ekipu iz tunela. Što se obično dešava na 25 minuta pre početka meča. Obično je Arena tada već popunjena… Pred meč Partizana i Makabija, u tom trenutku se i dalje punila. I pored toga, jasno je bilo da praznih stolica do početka meča neće biti. Kao što je – uostalom – i najavljeno. Arena je i ovog puta bila rasprodata. Da će biti bučno…

Ta buka na koju je i Makabi navikao, ali bez koje već neko vreme igra… Ta buka bez koje Partizan teško igra… Ta buka i sada je bila jaka. To glasno: „Partizane, napadaj!“ čuli su svi.

Kao i ono: „Uzmi Željko evrotitulu!“ što se peva uvek na 12 minuta pre početka. Kao nastavak aplauza koji uvek dočeka Željka Obradovića kada uđe u dvoranu i prati ga od tunela do klupe. 

A to je već pevala puna Arena!

Sve je bilo spremno za još jedno nezaboravno veče u Beogradu. Prohladno, ali nezaboravno.

HVALA BEOGRADE!

Ta slika je već viđena – košarkaši Makabija na zagrevanju na svim utakmicama koje kao domaćini igraju u Pioniru nose majice na kojima ćirilicom piše „Hvala Beograde“.

Ali – nosili su ih i sinoć. U Beogradu, u dvorani koja nije njihov privremeni dom. I to je bio način da pokažu svoju zahvalnost za gostoprimstvo na koje su našili u Beogradu. Bez obzira što ih sada nisu dočekali aplauzi.

Originalni članak: Sportski žurnal.rs