Novi izazov iz španske lige

Posle dramatične pobede protiv Huventuda, Partizanov naredni rival Morabanka iz Andore

Košarkaši Partizana igraće u Andori (večeras, 20 časova) utakmicu četvrtog kola Evrokupa, protiv ekipe Morabanke, jednog od predstavnika španske ACB lige u ovom takmičenju. Cilj „crno-belih” je da i posle ovog susreta budu bez poraza, mada su svesni da je ovo jedno od težih gostovanja u A grupi. Ne samo zbog snage rivala, već i zbog dugog putovanja.

– Promenili smo nekoliko prevoznih sredstava da bismo stigli u Andoru oko pet po podne – rekao je uoči meča trener Partizana Željko Obradović kome ovaj put, očigledno, nije prijao. – Veoma lepo putovanje, ali šta je tu je, to je sastavni deo ovoga čime se bavimo. Ekipa Andore voli da igra u tranziciji, pokušavaju preko svojih plejmejkera da reše što pre, pogotovo ako imaju višak igrača u kontranapadu. Treba da iskontrolišemo i skok, jer su tim koji izuzetno dobro ide na skok. To bi trebalo da budu ključne stvari. Ako to uspemo da uradimo, imamo šanse da odigramo dobru utakmicu.

Morabanka i Partizan do sada se nisu sretali. Domaćin je u prva tri kola zabeležio dve pobede, dok gosti imaju sve tri, zaključno sa onom protiv Huventuda u Beogradu, kada je Panter u poslednjim sekundama odlučio pobednika.

Ekipa iz Andore je u poslednjem kolu domaćeg prvenstva izgubila na Tenerifama sa 79:70, uprkos dobroj partiji svog organizaatora igre Kodija Miler-Mekintajera (20 poena). Ovaj američki igrač, koga su „crno-beli” otpustili lane, važi za jednog od ključnih igrača Morabanke.

– Znamo da je to tipična španska ekipa koja igra sa mnogo trčanja, dobru košarku igraju… – kaže Partizanov bek Aleksa Avramović koji je mogao dobro da analizira rivala, jer je i sam igrao u španskoj ACB ligi. – U poslednje vreme su popravili igru, kako u Evrokupu tako i u prvenstvu Španije. Tamo su dobili Huventud, protiv koga smo i mi igrali. Po mom mišljenju, lider ekipe Andore je Hanan. Dugo je u timu, iskusan je, ima 35 ili 36 godina. Imaju i Jelineka, koji je sjajan šuter dugi niz godina. Tu je Noa, koji je prošle sezone igrao u Asvelu a došao je kao zamena za Bandžu Sija na poziciji četiri. Sličan su kalibar igrača. Fizički su veoma jaki, mogu dobro da trče. Tu je i Mekintajer, koji je prošle sezone igrao u Partizanu. Mi znamo koji su naši kvaliteti…

Originalni članak: Politika.rs