Novi direktor crno-belih: Dugo je Partizan bez trofeja, moramo da napadnemo jedan ove sezone!

U 2024. godinu sa novim ljudima. Partizan je okrenuo novi list. Na njemu ima mesta samo za ispisivanje optimističkih poruka. Kadrovska pojačanja u Humskoj sa sobom donose i neku drugu viziju.

U rukometnom klubu Partizan su uoči Nove godine izabrani Momčilo Mandić (potpredsednik UO) i Vlado Samardžić (operativni direktor). To bi trebalo da bude tandem koji će, u saradnji sa ostalim ljudima iz kluba, da pomogne Partizanu da bude još bolji.

Svojevremeno je Samardžić u dresu Partizana osvojio Kup, a kao sportski direktor Vojvodine učestvovao je u prvoj duploj kruni novosadskog kluba. Uspešan, dakle, na oba polja.

U SPORTU NE POBEĐUJE UVEK NAJBOLJI

Posle skoro 20 godina popularni Šanjo je ponovo ispred “rukometnog hrama”, SC Voždovac na Banjici (Foto: MaxBet Sport)

Dugo ga nije bilo u srpskom rukometu. Zato je njegovo imenovanje bilo poprilično iznenađujuće.

– Trebaće mi malo da izračunam… To je već… Boga mi, skoro 20 godina. Bio sam 2004/05 sportski direktor Vojvodine, kada smo osvojili titulu i kup i to je bilo moje poslednje delovanje u srpskom rukometu – poručio je Vlado Samardžič na početku razgovora za MaxBet Sport.

Da li ste imali dilemu u vezi sa ovim angažovanjem u Partizanu, s obzirom na toliki izostanak iz srpskog rukometa?

– Rukomet je uvek u meni. Bio sam van rukometa, ali pratim ga, on nikad ne može da iščili. U razgovoru sa prijateljima koji su odlučili da im treba profil čoveka kao što sam ja, bez razmišlljanja sam odlučio da uđem u taj prijekat.

Sportista nikad ne ulazi u utakmicu sa željom da izgubi. Sigurno da ni vi nemate nameru da izgubite u ovoj “utakmici”?

– Sigurno. Dolazak u Partizan nameće tu temu i neću da bežim od odgovornosti. Imamo dobru ekipu, prelazni rok još traje, ako na tržištu bude igrač koji može da donese kvalitet, a mi budemo u finansijskoj mogućnosti da zatvorimo taj proces, ne bežimo ni od nekih pojačanja. Bože sreće i junačkog zdravlja, biće sve to kako treba u maju, da budemo pravi kada je to najbitniji.

U eri dominacije Vovodine, teško je da se uopšte razmišlja o bilo kakvim trofejima, s obzirom na veliku razliku u budžetu kluba iz Novog Sada u odnosu na ostale ekipe. Da li iko može da se suprotstavi dominantnom timu Vojvodine? 

– Vojvodina postavlja ozbiljne standarde, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu. Teško je parirati tom budžetu, ali najveća draž sporta je da ne pobeđuje uvek najbolji. Ne pristaje Partizanu, a ni meni, da u neke utakmice ne ulazimo sa željom da pobedimo. Imamo ozbiljnu ekipu koja može da parira ne samo Vojvodini, već Metaloplastici i Dinamu, i smatram da imamo šanse da osvojimo jedan trofej već ove sezone. Sigurno ću da snosim odgovornost za ove moje izgovorene reči.

MORA DA SE VIDI NAPREDAK

Gde vidite sebe sledeće sezone?

– Ne bežim od odgovornosti za ovu godinu, ali o tom po tom. Želja mi je da ekipu posluži zdravlje, imamo ozbiljan stručni tim, vrhunske profesionalce Ćirkovića i Radosavljevića, s dolascima Obradovića i Arsenića imamo ekipu koja može svima da parira, a u perspektivi videćemo, ako klub bude zadovoljan mojim učinkom. Svako imenovanje donosi promenu. Duboko se nadam da će moje imenovanje da donese pozitivnu promenu, a ako ne bude tako… Dugoročna saradnja nije moj stil. Partizan je veliki klub koji ne može da pravi planove na pet-šest godina da bi osvojio trofej. Dugo je Partizan bez trofeja, mi moramo da napadnemo jedan trofej ove sezone!

Da li bi bilo nepošteno da vi snosite odgovornost posle nepunih šest meseci rada u klubu?

– Jeste rizik, ali nekada šest meseci može da bude i dug period. Mora da se vidi napredak. Mislim da će i finansijska situacija da se promeni. Partizan je brend koji privlači igrači. Videće se. Ako bude grešaka u nekom mom vođenju i učešću u kluba… Nisam čovek koji će preko toga da pređe. Normalno, svi ljudi u klubu moraće da daju maksimum. Na nama je da napravimo još bolje uslove. Mislim da će sve da bude u redu.

Da li se plašite greške u koracima u ovoj vrsti posla?

 Ne razmišljam o tome. Znam situaciju, možda da će moje izjave da zvuče naivno za čoveka od 56 godina, ali nekada ne možete protiv svog karaktera. Potrudiću se da ne bude tih nekih drastičnih grešaka u koracima, svestan sam svoje izjave, mislim da ću dobro da se držim, ali o tom, po tom – odgovorio je Vlado Samardžić.

Originalni članak: Maxbet sport.rs