Novak Simović “izjednačio” i odveo derbi u remi !

Još jedan derbi posle kog će se najviše pričati o suđenju...

U 163. večitom derbiju nije bilo pobednika, Partizan – Crvena zvezda 1:1.
Utakmica je počela idealno za Partizan, crno-beli su poveli iz svoje prve prave prilike, već u petom minutu meča.
Zvezdin mladi štoper Strahinja Eraković je napravio veliku grešku, izgubio je loptu ispred svog kaznenog prostora, Suma ju je osvojio, a onda proigrao Jojića, na kraju Asano prosleđuje ka Filipu Stevanoviću, koji sa 15 metara pogađa mrežu istrčalog Milana Borjana – 1:0.
Međutim, samo pet minuta kasnije, raspoloženi Suma je doživeo povredu zbog koje je morao da napusti teren. Sanogo ga je u jednom duelu zakačio rukom po oku i Partizanov ofanzivni vezista nije mogao da nastavi meč.
Lazar Marković je od 15. minuta ušao na teren, a Suma je odmah sa stadiona prevezen na preglede na VMA. I sam Marković je kasnije osetio žestinu duela sa Sanogom, koji je tada kažnjem i žutim kartonom, ali za razliku od Sume, bivši fudbaler Liverpula je odigrao meč do kraja.
Zvezda je u većem delu meča imala veći posed lopte, inicijativu, a Partizan je zahvaljujući ranom vođstvu mogao da priliku traži iz kontranapada.
U finišu poluvremena, Lazar Marković je iz jedne takve kontre propustio stopostotnu priliku, kada je očajno šutirao nakon što je prošao Erakovića. Par minuta kasnije Asano je odlično, ali zamalo neprecizno, šutirao sa ivice kaznenog prostora, a Zvezda je pripretila u nadoknadi vremena prvopg dela preko Falćinelija. Katai je tada izveo slobodan udarac, Falćineli je šutirao glavom pored istrčalog Stojkovića, ali opet zamalo pored gola.
Zvezdin trener je na početku drugog dela pružio priliku Spiridonoviću umesto Gavrića i vrlo brzo je Spiridonović pripremio priliku za Gobeljića.

Sve se dogodilo u 52. minutu posle prodora Spiridonovića, neuspela ofsajd zamka Partizana, Svetozar Marković je zakasnio, a Banjak uklizao Gobeljiću koji na kraju pogađa stativu Stojkovićevog gola.
Zvezda je vršila pritisak, uveo je Stanković i Pavkova da pojača napad i par minuta kasnije, u 73. minutu crveno-beli su iznudili penal.
Sudija Simović je najpre pokazao na korner koji NIJE POSTOJAO, a posle tog kornera Sanogo je oboren od strane Jojića i sudija Novak Simović je pokazao na belu tačku.
Katai je bio siguran sa bele tačke, Zvezda je izjednačila, a trener Stanojević i svi sa klupe Partizana bili su besni na arbitra zbog pomenutog kornera.
Sanogo je u nadoknadi zaradio drugi žuti karton, Zvezda je završila meč sa igračem manje, a par minuta pre toga Asano je propustio priliku posle centaršuta sa desne strane. Pokušao je Japanac efektno, petom, ali je pogodio spoljni deo mreže.
PARTIZAN: Stojković – Urošević, Banjak, S. Marković (Vitas od 88.), Miljković – Natho (Smiljanić od 62.), Zdjelar, F. Stevanović (Lutovac od 62.), Suma (L. Marković od 15.), Jojić (Obradović od 88.) – Asano.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić (Gajić od 69.), Eraković, Degenek, Rodić – Sanogo, Ben (Pavkov od 69.), Nikolić, Katai, Gavrić (Spiridonović od 46.) – Falćineli (Vukanović od 84.)
.

Izvor Sportske net