Nikola Peković doživeo srčani udar pre dva meseca

Bivši košarkaš i predsednik KK Partizan, te aktuelni predsednik Košarkaškog saveza Crne Gore Nikola Peković, preživeo je pre dva meseca srčani udar.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Peković je imao blaži oblik srčanog udar, zbog čega je nekoliko dana proveo na Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”

Izvor blizak Crnogorcu je otkrio da se on sada oseća dobro.

“Nikola je pre mesec i po, dva osetio određene srčane smetnje, zbog čega se i javio u bolnicu. Tada mu je konsatovano, kako su rekli, da je imao blažu varijantu srčanog udara. To je ujedno i bio razlog zbog čega je nekoliko dana proveo u bolnici, gde su mu urađena sva dodatna ispitivanja. Nikola se nakon svega oseća dobro, dobio je određenu terapiju i sada živi porpuno normalno. Evidentno je i da se u poslednje vreme malo više ugojio, tako da je sve to zajedno doprinelo tome da ima srčane smetnje. Svakako je najbitnije da je on sada dobro”,
 prenosi portal “Republika”.

Peković je profesionalac postao u Atlasu 2003, dve godine kasnije prelazi u Partizan i tokom tri sezone postaje jedan od najdominantnijih centara Evrope.

Odlazi u Panatinaikos 2008. i sledeće godine osvaja Evroligu kao član idealnog tima takmičenja. Konačno, 2010. odlazi u NBA gde je proveo sedam godina u Minesota Timbervulvsima.

Originalni članak: B92.net