Nije samo Asano “ratovao” u Humskoj: Mnogi su tražili svoje pare, pa i Aleksandar Stanojević!

Takuma Asano više nije fudbaler Partizana, nakon što je rešio da raskine ugovor i napusti Beograd.

Razlog tome leži u činjenici da mu tim iz Humske nije isplaćivao zaradu na vreme i zbog toga se odlučio na pomenuti potez.

Ipak, Japanac nije prvi koji je tražio raskid ugovora i “ušao u rat” sa upravom.

Pre njega prvi u proteklih nekoliko godina, to je učinio Nikola Gulan, bivši vezista Fiorentine, koji nije bio zadovoljan povratkom u svoj klub.

Više puta je pokušavao da mirnim putem namiri svoja potraživanja prema Partizanu iz davne 2009. godine, ali pošto odgovora iz Humske nije bilo odlučio se da tuži klub.

Takođe je i Vuk Rašović rešio da tuži svoj matični klub, gde je ponikao kao igrač, a kasnije i trener.

Nekadašnji strateg crno-belih je “predao” Partizan arbitražnom sudu Fudbalskog saveza Srbije, jer između ostalog smatra da su jednostranim raskidom saradnje povređena njegova prava zagarantovana ugovorom.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Naredni na listi je i Danilo Pantić, sadašnji fudbaler Čukaričkog, koji se pre šest godina u ne baš lepim uslovima rastao sa Partizanom, pošto nije hteo da potpiše novi ugovor.

Tadašnji prvi čovek kluba, Dragan Đurić izjavio je da će Pantić biti suspendovan do isteka ugovora ukoliko ne pristane na novi, ali talentovani fudbaler je izričito ostao pri stavu da ne stavi paraf.

Svima je poznata priča od pre 10 godina, kada je Aleksandar Stanojević javno prozivao tadašnju upravu i ustao protiv predsednika kluba Dragana Đurića.

Ni on nije hteo da pređe preko toga da zarađen novac pokloni klubu, pa je podneo tužbu arbitražnoj komisiji nakon što je raskinut ugovor sa klubom. Tada je Partizan prema propisima bio dužan da mu isplati 300.000 evra.

Crno-belo dete, Andrija Živković, je pre par godina vodio ozbiljan rat sa klubom, doduše, više njegov otac Jovica, ali epilog je isti.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

On nije želeo da njegov sin potpiše novi ugovor, jer bi u njemu bila obuhvaćena i treća strana, što je za njega bilo neprihvatljivo.

“Stojimo iza toga da Andrija neće da potpiše ništa dok god je na snazi bilo šta u vezi sa spornim ugovorom sa trećom stranom. Izigrani smo više puta i nemamo poverenja. Ostajemo pri stavu i u tome smo kao porodica potpuno odlučni – nema potpisivanja do 1. jula 2016. Tada ćemo prvo razgovarati sa Partizanom, a igrač i porodica obećavaju da on u međuvremenu neće potpisati ni sa jednim drugim klubom, iako ima prava na to. Bez obzira na svo pljuvanje, maltretiranje, blaćenje i omalovažavanje, prvo će se razgovarati sa Partizanom” naveo je tada Jovica Živković u pismu javnosti.

Nekadašnji trener Partizana Vladimir Vermezović odlučio je pre nekoliko godina da podnese tužbu Arbitražnoj komisiji FSS protiv crno-belih, kako bi naplatio zaostala primanja iz perioda dok je sedeo na klupi crno-belih, ali i dogovoreni iznos do isteka ugovora.

Prilikom jednog obraćanja medijima Vermezović je istakao da se na sastanku na kojem mu je uručena zahvalnica nije govorilo o načinu i dinamici isplate zaostalih dugovanja, a kako se ni posle nekoliko meseci od odlaska stratega iz Humske ništa nije promenilo, bivši fudbaler crno-belih odlučio je da pravnim putem naplati potraživanja.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

I u slučaj Sedrika Gogue, bivšeg štopera Partizana bila je uključena FIFA.

Stameni defanzivac je 2016. godine postigao gol na “večitom” derbiju, a potom počeo da pravi probleme. Policija ga je uhvatila u vožnji u alkoholisanom stanju, nezvanično je pijan dolazio na treninge, a zbog toga ga je Marko Nikolić sklonio sa treninga i odlučio da ga ne koristi.

Onda se niotkuda pojavila informacija da je Gogua potpisao za Rigu, dok je imao aktuelni ugovor sa Partizanom, zbog čega je krenuo rat preko advokata.

Partizan je dobio spor i Riga je bila obavezna da plati 450.000 crno-belima za Goguu, danas fudbalera CSKA iz Moskve

Tekst: Objektiv