Nemoć Partizana u Turskoj, Lesor sa penala 4/16…

Problemi sa letom za Tursku ostavili danak, crno-beli pružili jednu od najslabijih partija u sezoni

Naišao je Partizan na problem pred odlazak u Tursku, zbog loših vremenskih uslova u Istanbulu, let crno-belih je preusmeren u Izmir. Posle celodnevnog čekanja u tri sata ujutru po lokalnom vremenu stigli su u Ankaru, samo 17 sati do početka utakmice sa Turk Telekomom. Sve to ostavilo je danak na pulene Željka Obradovića koji su odigrali bez neophodne energije i pretrpeli šesti poraz u sezoni, treći u Evrokupu – 71:85.

Iako je Kevin Panter meč otvorio laganim polaganjem u kontri posle ukradene lopte, ubrzo je postalo jasno da crno-bele čeka težak zadatak u glavnom gradu Turske. Raspoloženi Entoni Klemons je od starta zadavao probleme Partizanovoj odbrani, dok je na drugoj strani lopta teško pronalazila put do dna mrežice posle šuteva Partizanovih igrača, posebno sa linije penala odakle se uporno mučio Matijas Lesor. U drugoj deonici su problemi postajali sve veći, a napad Turk Telekoma je nastavio sjajno da funkcioniše. Klemonsu su se pridružili Džered Terel Džahuan Džonson i prednost domaćina je očas došla do dvocifrenog broja. U poslednjim sekundama poluvremena je bivši igrač Igokee četvrtom trojkom na meču zadao bolan udarac crno-belima i sastav iz Ankare je na odmor otišao sa dvocifrenim viškom.

Kada je posle manje od jednog minuta u trećoj četvrtini Obradović zatražio tajm-aut, bilo je jasno da u igri Partizana i dalje nešto ne štima. Lopta nije htela u koš, sa druge strane je domaćin održavao dvocifrenu prednost. Nakratko se probudio Dalas Mur, vezao sedam poena u finišu kvartala, ali to nije bilo dovoljno. Počele su ponovo da ulaze trojke posle šuteva izabranika Henrika Redla, a još jednom je Turk Telekom došao do poena sa zvukom sirene. Džan Ogut je pogodio posle prodora, pa je domaćin otišao na poslednji odmor sa 14 poena prednosti. Turski tim je potom otvorio četvrti period sa 5:1 i naterao Obradovića da ponovo zatraži tajm-aut u prvom minutu. Počeli su košarkaši tima iz Ankare da pogađaju i preko ruke, sve im je polazilo za rukom, Partizanu s druge strane malo šta. Ubrzo je postalo jasno da će sastav iz Beograda pretrpeti treći poraz u Evrokupu ove sezone…

Originalni članak na: Mozzart sport