Nemanja Jović: Prođu me žmarci zbog publike

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Talentovani krilni napadač Partizana, Nemanja Jović, spreman je za evropski debi i prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, u četvrtak u 21.00.

Partizan je favorit protiv slovačke Dunajske Strede, i tu nema dileme. Zaigraće crno-beli uz podršku navijača u Humskoj prvi put posle 13 meseci i spremni su za napad na grupnu fazu novoformiranog evropskog takmičenja.

Srpski fudbal je izgubio mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope, umesto čega ima tri kluba u borbi za Ligu konferencija, za koju će pored Partizana igrati i Vojvodina i Čukarički.

Jedan od aduta trenera Aleksandra Stanojevića biće 18-godišnji Nemanja Jovića, levokrilni napadač od koga će prilično zavisiti ofanziva domaćina.

„Očekivanja su uvek velika od kluba kao što je Partizan, ali se prilazi analitično i studiozno bez euforije. Krilatica da svi igraju fudbal nije ništa novo, to smo imali priliku da vidimo mnogo puta, prema tome uz žar, energiju i dozu opreza pristupamo ovom kolu“, kaže Jović za „Novu“.

Minule sezone je u crno-belom dresu odigrao 22 meča u Superligi i Kupu Srbije, bio je strelac pet puta, dok je upisao i dve asistencije.

Sada je vreme i za debi na evropskoj sceni, i to pred publikom.

„Nikada nisam u Humskoj igrao pred navijačima i to je deo slagalice koju želim da upotpunim. Kada sam debitivao, počela je korona i nažalost nisam mogao da istrčim na stadion i pozdravim jug, i ceo istok i zapad. Kad pomislim na to, prođu me žmarci. Atmosfera sa Proleterom, iako je padala kiša, za mene je bila nešto očaravajuće, zato jedva čekam danas da prođemo kroz naš čuveni tunel.“

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan na 30 uzastopnih utakmica na svom stadionu nije osetio gorčinu poraza, od čega je slavio čak 29 puta, što je uz navijače adut više na ovosezonskoj evropskoj premijeri.

„Kada smo na našem stadionu kažu da su oni doslovno naš dvanaesti igrač na terenu. Mislim da smo se svi uželeli utakmica, i oni i mi, i kao što sam rekao, daćemo sve od sebe da to bude pravi užitak.“

Revanš sa Dunajskom Stredom je 29. jula u Slovačkoj, a ako Partizan izađe kao pobednik iz dvomeča, u 3. kolu kvalifikacija igraće protiv Sočija (Rusija) ili Kesle (Azerbejdžan), pa je sva prilika da bi mogli na Ruse.

2Imamo dve ozbiljne utakmice i prepreke koje moramo da savladamo, a tek onda da razmišljamo o trećem kolu. Ekipa Sočija je bila sa nama na pripremama u Turskoj, znamo da su ozbiljan klub, mogli smo i mnogo lakše da prođemo, ali ništa ne možemo da promenimo.“

Nepobedivost na domaćem terenu, rival po meri za start kvalifikacija, uveren je Jović da Partizan ide dalje i zna šta je potrebno za to.

„Nadamo se da će uz dobru igru i sreća biti na našoj strani. Mnogo puta igrate i budete bolji, ali sreća okrene leđa. Ovi momci su zaslužili sa šefom Aleksandrom Stanojevićem da sreća bude naš džoker uz dobru partiju“, završio je Nemanja Jović.

Originalni članak: Nova rs