Nema mesta za euforiju: U KK-u zadovoljni zbog savršenog skora u Evropi

BLIŽI se trenutak kada će košarkaši Partizana i zvanično moći da proslave prolaz u top 16 fazu Evrokupa. Crno-beli posle pobede u Limožu imaju skor 5-0 i na dobrom su putu da budu prvi tim koji će proći dalje. A s obzirom na to kakav su zalet uhvatili, imaju velike šanse da u drugu rundu stignu sa prve pozicije, koju trenutno drže u grupi B, kao jedini neporaženi klub u ovom takmičenju.

– Zasada smo perfektni u Evrokupu – nije krio zadovoljstvo posle petog trijumfa na evropskoj sceni centar Partizana Nikola Janković. – Odlična utakmica je iza nas, ali nema previše euforije. Već za vikend igramo sa FMP, i nadam se da ćemo energiju i žestinu preneti i na taj susret. To je zasada najvažniji meč za nas posle dva kiksa u regionalnom takmičenju. Moramo da budemo svesni situacije u kojoj se nalazimo.

Partizan je u Francusku otputovao posle poraza od Cedevita Olimpije, drugog u ABA ligi. Uspeo je da se izdigne i zabeleži trijumf, iako je zbog povrede stopala bio lišen pomoći prvog plejmejkera Korija Voldena, kao i kapitena Novice Veličkovića, koji je ostao u Beogradu.

– Moramo svi da budemo zadovoljni zbog veoma dobre utakmice – istakao je Rade Zagorac, koji je preuzeo kapitensku traku na susretu sa Limožom. – U prethodnom periodu su nam se desile dve slabije utakmice, i veliki kvalitet je to što nismo dozvolili da nas ti porazi sputaju. Bili smo bez Korija i Novice, veliki hendikep za našu rotaciju… Tako da svaka čast svakom momku.

Crno-beli su gubili u prvoj četvrtini sa 12 razlike, ali su onda uspeli da postave stvari na svoje mesto.

– Osim prvih nekoliko minuta, mislim da smo mi bili tim koji kontroliše utakmicu – rekao je Nemanja Gordić. – Sporije smo se otvorili, uticale su i okolonosti u kojima smo se našli pre meča, pa dugo putovanje… Trgli smo se na vreme, stegli u odbrani, postigli neke lake poene i do kraja utakmice kontrolisali rezultat.

Partizan već u subotu u hali “Aleksandar Nikolić” od 20.00 dočekuje FMP, a 5. novembra se vraća u “Štark arenu”, kada će mu na megdan doći Venecija.

Tekst preuzet sa portala Večernje novosti