Natho: Hoću pobedu i prvo mesto!

Ako slavimo protiv Slovackog, ispratićemo šta se dogodilo u Nemačkoj – ne interesuje previše Partizanovu desetku ishod duela Kelna i Nice

Partizanovi navijači uzdajući se u Bibarsa Natha pred večerašnji duel sa Slovackom prizivaju istoriju: velemajstor iz Izraela prva dva gola za crno-bele autorizovao je u septembru 2019. protiv AZ Alkmara, interesantno – bacivši u delirijum 20.000 mališana, prisutnih te nezaboravne, evropske večeri u Humskoj.

Može li tehničar par ekselans, „suvog lista” iz prekida i nepogrešiv s bele tačke, pred identičnim auditorijumom (Parni valjak ponovo kažnjen zaključavanjem tribina zbog grehova Grobara) da zavije u crno i Čehe i daruje srpskom viceprvaku proleće u Ligi konferencije?

– Nadam se da će tim da postigne dva gola. Naravno, ako budem u prilici – uradiću to i ja – u svom stilu, stavivši kolektiv na pijedestal, zbori po mnogima najbolji legionar u istoriji Partizana (nedavno, dobijenog srpskog pasoša).

Dakle, deca, trener Gordan Petrić otkri – očekuje se čak 18.000, raširenih ruku i s pesmom u slavu crno-belih sat pre ponoći napustiće Humsku?

– Voleo bih da pobedimo i pokažemo deci taj duh Partizana. Izuzetno je važno da igramo dobro i priuštimo mališanima dobar osećaj. Možda će neki od njih da postanu zagriženi navijači crno-belih i predstavljaju budućnost našeg kluba. Bitno je da im poklonimo dobar rezultat, da Partizan bude dobar i uvide da bi trebalo da budu uz nas.

Kakav ste utisak stekli o Slovackom u prvoj utakmici (3:3, Partizan od 22. minuta igrao s desetoricom): jesu li slabiji od Sparte, rivala iz šesnaestine finala Lige konferencije s početka godine?

– Ulazimo u utakmicu s ciljem da pobedimo i prođemo u nokaut rundu. Ne gledam da li su oni bolji od ovog ili onog tima, ne interesuje me… jedino – kako mi igramo. Učinimo li to na svom nivou i budemo li imali dan – pobedićemo Slovacko.

Da li biste bili zadovoljni i drugim mestom u D grupi – i ono garantuje kratak rukav na međunarodnoj sceni?

– Prvi cilj: da prođemo u sledeću fazu. S obzirom na to da sam sportista i da želim uvek da pobeđujem, više bih voleo da budemo prvi. U trenutku kad stvari ne zavise samo od nas, prioritet je da kvalitetno završimo naš posao – da dobijemo utakmicu, to je ono važno – da ne gledamo druge mečeve ili timove. Ako slavimo, ispratićemo šta se dogodilo u Kelnu.

Dobro, ali šta mislite – ko će da pobedi u Nemačkoj, Nica je u bodovnoj prednosti, ali…?

– Ponoviću: ne želim da razmišljam o toj utakmici previše, važna nam je naša, najbitnije – da pobedimo Slovacko i ako to učinimo videćemo šta se dogodilo u Nemačkoj. Naravno, nerešeno ili u nekoj varijanti pobeda Kelna bolji su za nas, međutim, ne treba da se opterećujemo i razgovaramo o tome. Samo Partizan i kako da slavimo protiv Čeha!

Rikardo je naglasio da se na terenu najbolje razume s vama. Sa kim se, s druge strane, vi najbolje slažete i mogu li da se očekuju uspešne akcije s potpisima: Natho – Gomeš?

– Da, Riki i ja imamo poseban odnos na terenu, takođe, van njega. Poznajemo se odlično, „kliknuli” smo od prvog momenta, dopada mi se kako igramo. Odnosno, meni kako on igra, njemu – ja. Ono što nam pomaže – to što smo prijatelji, porodice, isto. Kao što znate, ja sam u fudbalu i nemam priliku da imam puno drugova van njega. Rikardo je, svakako, jedan od njih – zaključio je Bibars Natho, fudbaler od kojeg navijači Partizana, s razlogom, mnogo očekuju u svakoj utakmici.

Sinovi moraju ujutro u školu

Da li će vaš triling sinova da dođe na utakmicu?

– Ne, neće da dođu na ovu utakmicu, za njih je kasno, ujutro idu u školu, ali će, naravno, od kuće da nas podržavaju.

Koji Partizanovi fudbaleri su im omiljeni?

– Znaju igrače: Rikarda, naravno, stalno smo zajedno. Srednjem sinu omiljeni su golmani! U uzrastu su da već poznaju fudbal i fudbalere – puno je srce Nathu pri pomenu naslednika.

Originalni tekst Sportski žurnal