Saldanja zbog kartona preskače Napredak

Crno-beli ne mogu da računaju na svog prvog napadača

Igračka, rezultatska i kadrovska kriza Partizana kulminirala je petim porazon u nizu od Vojvodine (3:2), čime je trenerska “šok terapija” sportskog sektora na čelu sa Ivicom Kraljem potpuno izgubila smisao, a problemi kao da sustižu jedan drugoga, tako će crno-beli na narednom gostovanju Napretku u Kruševcu (sreda, 8. maj, Arena sport Premium) biti lišeni Mateusa Saldanje, koji je u duelu sa Novosađanima zaradio četvrti žuti karton, odnosno automatsku suspenziju.

Ruku na srce, u kakvoj se formi trenutno nalazi Saldanja, možda to i nije preveliki hendikep za tim iz Humske. No, spoznaja da Partizan igra očajno, da nikakav pomak, upravo naprotiv, nije donela ni smena Igora Duljaja, odnosno brzopotezno postavljanje, guranje “u kavez sa lavovima” Alberta Nađa, svakako unosi novu zebnju o krajnjem epilogu borbe za drugo mesto koje je crno-belima prioritet.

Nađ će na raspolaganju u Kruševcu imati mladog Sameda Baždara, koji je ovog proleća možda i u najboljoj formi, ali ga je mučila povreda zgloba, odnosno Nemanju Nikolića. U sastavu je još uvek i Andrija Pavlović i možda se i on “aktivira” u kriznom momentu. Mada, tek to bi bio hazarderski potez, jer iskusni igrač iza sebe mesecima nema ni sekunde takmičarskog fudbala i to traje otkako je kročio u Partizan.

Mada, ko zna, u Humskoj je sada sve moguće, pošto kola nezadrživo idu u rikverc i za to će odgovorni, posebno u sportskom sektoru, morati da polože račune na kraju sezone, makar navijačima i javnosti, jer ne mogu uvek treneri i igrači biti “žrtveni jarci”. Tim pre što su pojedinci dan posle Vojvodine, uz pesmu i piće, “proslavljali” poraz od 3:2, ali otom-potom…

Originalni članak: Telegraf.rs