Memorijalni turnir u znak sećanja na žrtve masakra – Položen venac na spomenik u Malom Orašju

Ujedinjeni u bolu, složni u molitvi za spas Božji i želji da se ovako nešto više nikada i nikome ne dogodi, omladinci FK Partizan su u subotu, 4. maja 2024. godine, učestvovali u memorijalnom turniru u čast žrtava stravičnih masakara u mestima Malo Orašje i Dubona, kao i Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Ceremonija u znak sećanja na nastradale, počela je dolaskom učesnika turnira u mesto Malo Orašje u subotu, 4. maja 2024. godine, u 10.45 i nastavila se recitovanjem stihova Ivane Ružić, koji su ispisani na spomeniku.

Posle ceremonije, u čast žrtava, memorijalni turnir su otvorile omladinske selekcije Partizana i Crvene zvezde, na onom istom terenu na kome su njihovi vršnjaci, nekada puni poleta i sreće u očima, hrlili ka životu, a  kojih danas, na žalost, nema.

Delegacija FK Partizan, koju su činili predstavnici omladinske škole, trener – Nenad Stojaković sa stručnim štabom i Markom Ranevskim i Goranom Manceom, uz portparolku kluba – Biljanu Obradović, položili su venac u znak sećanja na žrtve masakra  i uručili dres fudbalskog kluba sa natpisom „Angelina 34“, imenom koje je kao simbol okupilo sve porodice nastradalih i ljude velikog srca i brojem 34, koji predstavlja datume koje nikada ne smemo i nećemo zaboraviti.


3. i 4. maj 2023. godine!
PAMTIMO

Zvanični sajt FK PARTIZAN