NA POBEDU U ESTONIJI: Flora – Partizan (16h30min – Mogući sastavi)

Trener Aleksandar Stanojević tvrdi da Partizan u Talinu mora da osvoji tri boda iz hiljadu razloga – glavnog: proleća u Evropi

Računica je jasna: Partizanu pobeda protiv Flore u Talinu garantuje proleće u Evropi i (bar) plasman u šesnaestinu finala Lige konferencije!

Stoga, crno-beli će sve učiniti da ponovo nadvise Estonce i dokažu da lagan trijumf u Beogradu nije bio plod slučajnosti.

Parni valjak se u nekadašnjoj, snegom prekrivenoj, sovjetskoj republici bori za toplinu u srcima Grobara, željnih da posle četiri godine ponovo bodre ljubimce u nokaut fazi međunarodnog takmičenja. Narodski: u kratkim rukavima!

– Moramo da idemo na sva tri boda, iz hiljadu razloga – s golemom dozom optimizma u predvečerje duela sa zelenobelima kazuje trener Partizana Aleksandar Stanojević.

I, shodno dokazanoj – oprez je majka mudrosti, dodaje:

– Flora teško gubi u Talinu. Hladno, sneg, nadamo se da će teren da bude dobro pripremljen. Maksimalno smo skoncentrisani, znamo šta nas čeka.

Iskustveno: najteže su „unapred dobijene” utakmice. Rejting viceprvaka Srbije kudikamo je veći od trofejnog tima Estonije, ali…

– Nema šanse da u Evropi bilo koga potceniš. Neozbiljno u savremenom fudbalu! Bila je teška utakmica i u Beogradu, imala je i Flora šanse, međutim… Zasluženo smo pobedili! Drugi meč… potpuno, znači nam za direktan prolaz, očekujem da slavimo.

„Košava u leđa”: ubedljiv trijumf nad Vojvodinom za vikend u prvenstvu, iniciran preciznim hicima čak četiri fudbalera!

– Lepa stvar: svaka pobeda je dobra za klub i ekipu. Drago mi je što su neki igrači rešili utakmicu, možemo da budemo zadovoljni.

Lalama su presudili Danilo Pantić, Kvinsi Menig, Rikardo Gomeš i Miloš Jojić… Dok među navijačima crnobelih egzistira pitanje  ko bi mogao da bude junak protiv Flore, struku brine veliki broj povređenih.

– Duža je lista… Usredsredimo se na kadar trenutno u Estoniji: Marković nije potpuno spreman, čuvamo ga koliko možemo. Jović, takođe, već duže vreme ima problema s kolenom. Ostale, znate, nisu krenuli s nama na put.

Parni valjak je, očito, uhvatio zalet posle reprezentativne pauze (Stanojevića: „Prijala nam”), kad… Šef struke, shodno zgusnutom rasporedu, mora da vodi računa i o narednim okršajima, prvom sledećem – u prvenstvu protiv Voždovca, na tradicionalno neugodnom „dušanovačkom krovu”.

– Moramo tako, imamo tešku utakmicu u nedelju, napravićemo najjači tim za dva meča.

Stanje na tabeli Grupe B Lige konferencije inicira i mogućnost zatvorenije varijante danas u Talinu, bod, takođe, ne bi bio bez značaja, plus – domaćin će, bar u početku, da zaigra ofanzivnije nego u Humskoj.

– Sigurno, vraća im se Sapinen, najbolji strelac. Biće drugačije, igraju kod kuće, zavisi i koliko im mi dozvolimo, takođe. Videćemo u kom će pravcu da se odvija utakmica. Sigurno će da budu dominantniji  nego u Beogradu.

E, taj Sapinen… Florin pandan Rikardu Gomešu!

– Najveća opasnost, prvi strelac u Evropi i u prvenstvu. Nije jedina, opasna su oni ekipa, sa dosta iskusnih…

MOŽDA ĆU DA SMETAM!

Aleksandar Stanojević posle odrađene suspenzije na gostovanju u Gentu (zbog incidenta sa sudijom po završetku utakmice s Belgijancima u Beogradu) vraća se danas protiv Flore na klupu Partizana. Po mnogima – najveće pojačanje!

– Bilo je dobro u Gentu, videćemo da li je pojačanje, ili… ću da im smetam?!

Originalni članak:Sportski žurnal