Na odmoru do 20. decembra, stranci se vraćaju 26.

Danas u Prijedoru, zimske pripreme u Turskoj

Takmičarski ciklus je završen. Posle 30 utakmica na tri fronta, Partizan je susretom sa Novim Pazarom, u kome je slavio pogotkom Nemanje Jovića, okončao prvi deo sezone i tako stavio tačku na fudbalsku jesen.

Drugi je na tabeli Mozzart Bet Superlige, ispao je iz Kupa Srbije, a ta dva neuspeha pokriva dobra evropska misija, s obzirom da je obezbedio dvomeč sa Šerifom u baražu za plasman u osminu finala Lige konferencije.

Zbog specifičnosti sezone, zimskog Mundijala u Kataru, lopta će mirovati maltene tri meseca, a to je razlog što je Gordan Petrić rešio da okupi fudbalere ranije od uobičajenih termina. Uglavnom bi se crno-beli okupili posle pravoslavnog Božića, ali će sad pripreme započeti već 20. decembra. U okrnjenom sastavu, s obzirom da je šef stručnog štaba dozvolio strancima da odmaraju malo duže, njihov povratak za Beograd očekuje se posle 26. sledećeg meseca.

U glavnom gradu Srbije crno-beli će trenirati do 12. januara, tog dana se sele u Tursku i u antalijskoj regiji Belek će ostati dve sedmice kako bi brusili formu tokom centralnog dela priprema. Predviđeno je da u tom periodu odigraju šest utakmica, pominje se da bi jedna mogla da bude protiv TSC-a.

Jedna je već danas. Doduše, ne pripremna, već revijalna. Parni valjak od 13 časova gostuje u Prijedoru, uveličaće 90 godina postojanja Rudara, predvođen Sinišom Saničaninom, koji je karijeru počeo baš u tom klubu. Društvo Saničaninu na ovoj ekskurziji praviće mladi tim, pojačan momcima iz Teleoptika, Bojanom OstojičemMatejom StaševićemSavom Arambašićem

Originalni članak Mozzart Sport