Na dva dana od velikog povratka u Evroligu, Panter pred Albu poziva na “ekstremnu disciplinu”

Kapiten crno-belih jedva čeka da krene meč

Još dva dana ostalo je do velikog povratka Partizana u elitno evropsko takmičenje, crno-beli u petak od 20 sati gostuju Albi, i biće to specijalan trenutak za sve navijače beogradskog kluba – ovaj trenutak su čekali skoro deceniju!

Prvi rival Obradovićevog tima je jedan od najnezgodnijih timova Evrope iako ne atraktivan kao Barselona, Real, Efes ili Fenerbahče, gostujući teren za Partizan biće samo “na papiru”, jer podrška naših ljudi, partizanovaca, neće izostati u Nemačkoj. Oni su vetar, oni su snaga.

Na jednom od poslednjih treninga pred put u Berlin o utakmici je utiske izneo novi kapiten ekipe Kevin Panter.

– Konzistentni su, imaju prilično iskustva, godinama su u Evroligi – zna Panter ko je i šta je Alba poslednjih sezona. Svaka reč na mestu.

Igrao sam protiv nekoliko igrača Albe, ali su oni pre svega tim, igraju timski, trče i moramo biti ekstremno disciplinovani na obe strane terena – shvata ozbiljnost zadatka Amerikanac.

Na pitanje da li je osećaj sličan onom pre Cibone ili je sada, ipak, ovo nešto drugo jer je Evroliga, Panter je rekao:

– Za mene, nije (isti je). I dalje je to košarka, samo drugo takmičenje, opet imamo zadatak da izađemo na teren, da se zabavimo i da radimo ono što radimo. Očito da je ovaj nivo takmičenja mnogo bolji, moramo biti fokusirani i mentalno i fizički, moramo biti spremni.

Želimir Željko Obradović, Kevin Panter

Foto: Marko Jovanović

Prvi šuter Partizana kaže da je zadovoljan kako ekipa trenutno izgleda, ali i vidi mnogo prostora za napredak.

– Da, zadovoljan sam. Ostalo je da se odradi još posla, još neke stvari, tek je oktobar. Imamo još prosotra za napredak, idemo dan za danom, moramo tako gledati.

Na kraju je likovao zbog pobede u šuterskom obraunu sa Anđušićem na treningu.

–  Ubio sam ga, ubio sam ga, zna on to, pitajte to mog malog, ubio sam ga – kao iz topa odgovara Amerikanac, na kraju zaključuje:

– Svaki dan je novo dokazivanje, novo takmičenje, mi se između nadmećemo i mislim da je to kul.

Originalni tekst Telegraf.rs