Muta Nikolić o mukama, zdravlju Veličkovića, igranju Pecarskog i Evrokupu

Blic sport

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić osvrnuo se posle ovosezonskog prvenca i trijumfa nad FMP-om (87:84) u trećem kolu ABA lige na (ne)igranje Novice Veličkovića i Marka Pecarskog, muke koje ih prate i nastup u Evrokupu.

– Muka je na meni, šta da kažem posle dva poraza na dva šuta. Imamo težak raspored, FMP je jedan od boljih ekipa u ligi, a mi kasnimo sa radom. Bilo je dosta soliranja, nestrpljivi smo u napadu, kao Miler koji je uvek ispred igrača. Za dve nedelje ćemo mislim biti bolji, iako ulazimo u pakleni ritam.

Supertalentovani Marko Pecarski nije ulazio u igru protiv FMP-a, ali Nikolić ima plan za njega.

– ABA liga će biti u prednosti u odnosu na Evrokup, gde imamo tešku grupu, gde ćemo razigravati igrače, poput Pecarskog koji će se polako uvoditi, koji je igrao za juniore na dan ovog meča, da ostane igrača iza mene. Nisam uspeo sve koje sam želeo da dovedem, a imamo i povređenih. Nisam ja problem, treba igrači da se naviknu na mene, jer sam i ja težak čovek. Možemo još da napredujemo u fazi odbrane, da mladi prihvate moje principe, da imaju pas više u napadu. Što se Evrope tiče, tamo ćemo teško igrati – dodaje Nikolić koji u finišu nije koristio kapitena Novicu Veličkovića.

– Gavrilović je zdraviji i spremniji trenutno, Novicu koristim koliko mogu. Da je zdravm bilo bi 15 razlike za nas.

Crno-beli u sredu igraju prvi meč Evrokupa protiv Albe u Berlinu, iz koga produžavaju na utakmicu ABA lige u Zadar (subotu). Jedan od glavnih aduta Partizana ove sezone je Patrik Miler, najbolji strelac sa 20 poena protiv FMP-a.

– Bila je dobra utakmica, bili smo fokusirani posle Bara da dobijemo. U prethodnim mečevima nismo bili koncentrisani na zahteve trenera, koga smo ovoga puta dobro slušali – poručio je Miler.

Trener FMP-a Vladimir Jovanovic kratko je prokomentarisao susret

– Partizan je zasluženo pobedio. Zameram mojim momcima samo prvu četvrtinu, kao i što smo dozvolili Partizanu neke stvari. Zadovoljan sam odnosom skokova. Okrećemo se već narednom protivniku.