MUSTAFA HASANAGIĆ: TUMBA I MIJAT SPASAVAJU PARTIZAN

Za Vučelom moraju svi da odu. Ceo Partizan kao da su sastavljali sa ulice, ko je za njih čuo pre, kaže Mustafa Hasanagić.

TUMBA I MIJAT SPASAVAJU PARTIZAN: Legenda crno-belih dala svoj glas

Partizan ne zna gde je šupalj i koji prvi problem treba rešavati. Ostavkom predsednika fudbalskog kluba Milorada Vučelića uslišen je tek jedan zahtev navijača i pokrenut dug proces oporavka sa mrtve tačke, ali to nije dovoljno.

Zbog toga grobari ne odustaju od protesta koji je zakazan za ovaj četvrtak u 18 časova u centru Beograda smatrajući da za Vučelom moraju da odu direktor Miloš Vazura, ali i ostalo rukovodstvo. To u razgovoru za Srpski telegraf poručuje i legenda crno-belih i član “Partizanovih beba” Mustafa Hasanagić.

Mislim da je blizu kraj ove agonije koja traje sedam godina. Ja tokom tih sedam godina nisam bio na stadionu, malo zbog zdravstvenih problema, a više zbog svih dešavanja koja su sada dostigla vrhunac. Nadam se nastavku velikih promena, nije dovoljno da samo Vučelić ode. Za njim moraju i Vazura, Upravni odbor, Skupština da se prekomponuje. Zatim se moraju oterati svi koji su učestvovali u lošoj transfer politici, a koja je dovela do toga da imamo katastrofalan igrački kadar nesposoban da bilo koga pobedi – počeo je priču Hasanagić.

On smatra da ne treba prvo rešavati upravu ili sportski sektor, već da taj proces mora da se sprovede istovremeno. Za tako nešto potrebno su jaki i odlučni ljudi, a za bivšeg asa ne postoji dilema ko bi to mogao da bude. Kaže, imena je puno, ali samo dva bi zadovoljila sve kriterijume.

Jedan otišao, drugog teraju – Miloš Vazura i Milorad Vučelić

– Kamo sreće kada bi u Partizan došli Ljubiša Tumbaković i Predrag Mijatović. Ne znam koliko je to realno, da li bi imali dovoljno hrabrosti i ludosti da dođu u Partizan koji niko neće, ali oni bi sigurno znali šta da rade. Ne govorim o funkcijama, šta god da pristanu biće dobro. Partizanu je potrebno neko tako jako ime, da zadovolji navijače, bivše i sadašnje igrače i celu crno-belu javnost. Eto, ja bih odmah došao na stadion posle sedam godina – naglasio je Hasanagić, pa je dodao:

Duljaj je došao i opekao se. Možda on nešto i zna, ali sa kim da igra i ko da mu rukovodi i dovodi igrače. Dosta više sa anonimusima. Pa ceo Partizan kao da su sastavljali sa ulice. Ko je za te ljude u upravi čuo pre dolaska u Humsku? Mora doći neko ko zna kako se radi, a lično mislim da Tumba i Mijat to jesu. Jaka imena koja su dugo u fudbalu i koja svi cene kod nas i u svetu – zaključio je Hasanagić.

Originalni članak Republika.rs