Mustafa Hasanagić: Bio bih zadovoljan i remijem u Češkoj, trebaće nam znanja i sreće

Mustafa Hasanagić uveren u potencijal crno-belih, ali poziva na oprez

Volja žreba da u narednoj fazi Lige konferencije ukrsti puteve Partizana i Sparte iz Praga bila je povod crno-beloj publici da se uoči dvomeča sa Česima priseti duela odigranih pre više od 56 godina. Na putu do jednog od najzapaženijih rezultata Partizana u klupskoj istoriji i plasmana u finale Kupa šampiona tim iz Humske uspeo je da na svom terenu anulira tro gola zaostatka (1:4) i pobedom (5:0) na krilima Mustafe Hasanagića se plasira u polufinale.

Strelac gola u prvom susretu briljirao je i u Beogradu te je sa tri asistencije najavio preokret, a potom poslavši dve lopte u mrežu i overio slavlje istovremeno zakazavši utakmice Mančester Junajtedom, a uoči novog dvomeča za Mozzart Sport se prisetio dešavanja pre pet i po decenija.

“Protiv Sparte u Češkoj i Beogradu odigrao sam dve najbolje utakmice, pružio sam na ta dva sisreta maksimum. U gostima sam postigao gol, a u Beogradu sam asistirao kod tri gola i postigao dva pogotka od kojih je jedan poništen. Gledao sam nedavno snimak i divno je bilo prisetiti se tih momenata. Od ukupno šest golova dao sam pola i to mi zaista imponuje”, premotao je film Hasanagić.

Junak crno-belih pored timskog uspeha i sjajnog individualnog izdanja oslikanog kroz tri gola i isto tiliko asistencija, i danas žali jer mu jedan pogodak, tvrdi najlepši, nije priznat.

“Koliko je vremena prošlo, a po tom golu me ljudi prepoznaju. Žao mi je što je poništen pogodak koji je bio ispravan. Bugarski sudija ga nije priznao navodno zbog ofsajda, divan gol”.

Hasanagić je rivala načeo golom u Pragu, ali je taj duel okončan slavljem domaćina. Tri gola zaostatka međutim nisu predstavljala nepremostivu prepreku za crno-bele.

“Verovali smo u uspeh i posle poraza. Imali smo i sreće u Beogradu da povedemo rano. Atmosfera je bila nezapamćena, na tribinama su svi stajali 90 minuta, a nakon pobede nismo izašli sa terena već smo izneseni. Moram da istaknem da smo zaista bili dobra ekipa što svedoči i podatak da smo na jednoj utakmici reprezentacije Jugoslavije u Sarajevu devetorica bili u timu, nisu igrali samo levi bek i levo krilo. Takođe, sve rivale u Beogradu na putu do finala sa Realom pobedili smo bez primljenog gola uz 12:0 gol razliku. Nant, Verder, Spartu i Mančester junajted… To je činjenica, nije jedna utakmica pa da se podvede pod slučajnost već govori o kvalitetu Partizana te godine”.Hasanagić postiže gol protiv Sparte u revanšu, Foto: MN PressHasanagić postiže gol protiv Sparte u revanšu, Foto: MN Press

Nekadašnji napadač Partizana ne skriva da je imao nameru da naslednike podrži uživo, međutim zdravstvena situacija mu to nije dozvolila.

“Nadao sam se da ću ponovo otputovati u Prag i prisetiti se lepih momenata, međutim podržaću Partizan od kuće, uz televizijski prenos. Bilo je predviđeno da putujem u Češku, bio sam juče na Teleoptiku, testirao se, i nažalost pozitivan sam”.

Legendarni as crno-belih istakao je optimizam, ali i upozorio na težinu narednog zadatka.

“Očekujem težak i neizvesan meč. Partizan će morati da pruži maksimum znanja i htenja kako bi došao do pozitivnog rezultata. Naravno da sam optimista, navijam za crno-bele. Stanojevićev tim u poslednje vreme ima odlične rezultate na tri polja i moramo da budemo zadovoljni. U Evropi, Kupu Srbije i Superligi niže uspehe i normalno da sam optimista pred kraj sezone, međutim trebaće nam dosta znanja i sreće da ostvarimo pozitivan rezultat u Pragu”.

Iz Hasanagićeve perspektive prednost rivala je u činjenici da je uveliko u takmičarskom ritmu.

“Sparta je nedavno igrala derbi protiv Slavije i pobedila 2:0, potom su remizirali sa Plzanjom i u dobroj su formi. Imaju veći broj utakmica ove godine iza sebe nego Partizan i iz tog ugla se plašim te utakmice. Biću zadovoljan ako odigramo nerešeno. Imamo takvu koncepciju da dobro igramo i na gostovanjima te priželjkujem da se na svoj teren vratimo uz pozitivan rezultat”.

Povlačeći paralelu svoje generacije sa aktuelnom nekadašnji napadač nije želeo da se osmeli i pokupša da predvidi svog naslednika, novog junaka u borbi sa Spartom.

“Partizan ima dosta povratnika i teško je proceniti ko bi mogao da bude heroj u predstojećem dvomeču. Postoji uticaj korone i povreda, teško je proceniti ko bi mogao da izbije u prvi plan. Neka bude to Partizan, pa nebitno ko će poneti epitet najboljeg u kolektivu”.

Uporedo sa evropskim obavezama crno-beli su nastavili i šampionsku trku, a neposredno posle dvomeča sa Česima očekuje ih večiti derbi okarakterisan kao potencijalna prekretnica u borbi za superligaški tron.

“Bio bih srećan da vratimo titulu u Humsku, ali će i na tom polju biti veoma teško. Zvezda je preduzela sve, pojačala se, motivisana je, odziv njihovih navijača je veliki… Imali su protiv Čukaričkog oko 20.000 gledalaca. Moramo priznati da Zvezda ima dobru ekipu i dobre rezultate i na tom planu biće teško, ali se nadam. Ipak, pet bodova je dobra zaliha”, rekao je Hasanagić.

Originalni članak na: Mozzart sport