Može li Partizan da dobije još jednog golmana iz Omladinske škole? Ima 20 godina i hvale ga…

Godinama Partizan nije imao golmana iz Omladinske škole. Onda je sadašnji čuvar mreže Aleksandar Popović stigao kao 16-godišnjak iz Užica i danas čuva crno-belu mrežu. Ne bi trebalo da bude i poslednji…

DOBRE PROCENE ISPRED GOLA

 Ovo su mi prve priprema sa Partizanom u inostranstvu. Svi su me lepo prihvatili, trudim se da svaki trening odradim maksimalno, upijam sve od starijih kolega i trenera Nemanje Jovšića i budem svakog dana sve bolji, ako je moguće – ističe Gočmanac u razgovoru za MaxBet sport.


Trener golmana Partizana: Matija pokazuje veliki napredak

Zamolili smo i trenera golmana Partizana Nemanju Jovšića da prokomentariše potencijal Gočmanca:

– Matija je perspektivan i pokazuje veliki napredak. Vredan je i u svakom trenutku posvećen poslu, miran, stabilan… Nadam se da će imati lepu karijeru, to mu od srca želim.

Sada je u nekom prelaznom periodu. U godinama je koje su za čuvare mreže najteže, jer su mu utakmice neophodne, a teško je naći klub u kojem će nekom mladom odmah da pruže šansu i maksimalno poverenje.

– Još sam mlad za golmana. Neophodno je da steknem iskustvo, ali sam vredan i strpljiv. Želja mi je da napredujem iz dana u dan, a to bi onda trebalo da bude nagrađeno – dodaje Gočmanac.

Crno-beli talenat ima ono što danas mnogi treneri traže – igra dobro nogama. Ovako bi sebe opisao kao čuvara mreže:

– Emotivan sam i jako vredan, mislim da imam dobre procene ispred gola. Prošao sam sve selekcije u Partizanu i reprezentaciji Srbije. Nadam se da ću da nastavim pravim putem.

DVOBOJ SA ŠERIFOM VELIKI IZAZOV

Nekoliko puta sedeo je na klupi, ali još nije debitovao:

– Daću sve od sebe, pa ćemo videti da li ću i kada da debitujem za prvi tim Partizana.

Partizan je već peti dan u Antaliji, gde se priprema za prolećni deo sezone u kojem će Evropa da bude veliki izazov, dok u Srbiji Crvena zvezda ima veliku prednost od deset bodova u odnosu na najvećeg rivala.

Tačno je da je najveći rival daleko, ali verujem u momke i stručni štab. Uradićemo sve što je do nas, pa ćemo da videmo kako će cela priča da se završi. Dvoboj sa Šerifom u nokaut fazi Lige konferencije je, takođe, veliki izazov. Iskreno, nadam se da ćemo proći. Velika želja svih u klubu je da nam Moldavija ne bude jedina prolećna stanica – istakao je Matija Gočmanac.

Originalni članak Maxbet sport