MONAKO GOSTUJE U ARENI, PARTIZAN VERUJE U POBEDU! (21h)

Alen Smailagić i Jam Madar veruju u triumf crno-belih u Areni. Željko Obradović, Alen Smailagić IZVOR: MN PRESS

Partizan juri novu evroligašku pobedu, igra protiv Monaka u Areni u četvrtak uveče (21 čas). Francuski tim jedan je od favorita za najviši plasman u Evroligi, ali crno-beli nemaju nameru da se predaju. Uoči ovog susreta sa novinarima razgovarali su Jam Madar i Alen Smailagić. Dvojca igrača koja su imala i opkladu na terenu.

Visoki košarkaš crno-belih veruje da njegov tim može da iznenadi Monako. “Očekujem da suzbijemo redove i da budemo što bolji kao što smo dokazali u ovih par utakmica. Takođe da odigramo sa istim intenzitetom. Bićemo maksimalno fokusirani na utakmicu, sve ostalo će trener odlučiti. Dobili smo neke jako teške utakmice i pokazali da možemo da igramo sa najboljima tako da ova utakmica neće biti ništa drugačija i mi ćemo dati sve od sebe”, rekao je Alen.

Posle toga se osvrnuo na prognozu same utakmice i pobednika: “Biće puna dvorana i imaćemo verne navijače to nam je uvek vetar u leđa i mislim da ćemo dobiti. Možemo, hoćemo i i želimo“, nedvosmislen je bio Alen

Nakon što su se oporavili od povreda u ekipu Željka Obradovića vratili su se Aleksa Avramović i Balša Koprivica: “Imali smo krizu, ali smo izašli jači kao ekipa i super se osećamo. Mnogo je lakše kad su svi tu na treningu, mnogo više rotacija i razvijamo hemiju sve bolje. Super se osećamo i jedva smo čekali da se Aleksa i Balša vrate u tim”, kazao je Smailagić.

Jam Madar zna šta očekuje ekipu Partizana, ali i da je dobra odbrana ključ pobede “Monako je jako dobar tim, imaju kvalitetne skorere i u odlično su ritmu trenutno. Moramo da kontrolišemo njihove napade, pogotovo njihov ofanzivni skok. Mi moramo da nastavimo da igramo dobro u oba smera, rekao je Madar.

Glavni igrač Monaka je Majk Džejms, o njemu je pričao i Obradović. “On je izuzetan igrač, dobro poznaje ovu igru, u Evroligi je toliko dugo i zna da se odbrane spremaju posebno za njega. Uradićemo sve da umanjimo njegov učinak“, zaključio je Madar.

Originalni članak Mondo.rs