Mladi vaterpolisti predaleko od novog iznenađenja

Partizan predaleko od novog iznenađenja, veliki preokret RadničkogStefan Mitrović (©Starsport)

Čuda se ne događaju svakog dana. Partizan je juče napravio veleobrt i došao do senzacionalne pobede nad Primorjem u 1. kolu Regionalne lige, ali danas nije bio ni blizu da ponovi takav uspeh.

Crno-beli su doživeli ubedljiv porazd od zagrebačke Mladosti, koja je u prva dva kola pokazala da je veliki kandidat za osvajanje jednog od prva dva mesta koja vode na fajnal for Regionalne lige – 20:9 (5:1, 4:1, 3:2, 8:5).

Sve nade mladih vaterpolista Partizana da bi mogli do novog iznenađenja raspršile su se do kraja prvog poluvremena. Mladost je tada već imala sedam golova prednosti, kažnjavala je svaki propust u odbrani crno-belih, dok je granitnom odbranom sprečavala svaki pokušaj beogradskog tima.

Blistali su u bazenu Franko Lazić i Josip Vrlić, koji su postigli po tri gola do poluvremena, za njih odbrana Partizana nije imala rešenje. Generalno je igra u defanzivi bila problematična za tim Miloša Korolije, gosti su imali čak četiri četverca i osam napada sa igračem više, što su „pokloni“ koje bi teško izdržala i jača ekipa od Partizana.

Reprezentativac Stefan Mitrović bio je jedna od retkih svetlih tačaka u crno-belom timu, pošto je sa pet golova bio najefikasniji igrač utakmice.

Vaterpolisti Partizana će sutra ponovo u bazen, a od 17 časova ih čeka derbi protiv Crvene zvezde.

Izvor Mozzart sport