Miroslav Nikolić: Sada je sve moguće, trener Obradović je kao riba u vodi kada su ovakve situacije

Nikolić

Foto: ABA league

Miroslav Nikolić prokomentarisao je na sebi svojstven način plasman Partizana u četvrtfinale Evrolige uz komplimente na račun kolege, trenera Željka Obradovića.

Popularni “Muta” na mestu glavnog trenera u dva navrata vodio je Partizan, a dva mandata imao je i na klupi Crvene zvezde. Shodno tome izneo je svoje viđenje srpskih timova u Evroligi ove sezone, s akcentom na crno-bele.

“Vrhunski rezultat. Otkako su se digli poboljšali su značajno odbranu, vratili formu. To su sve dobri igrači, iskusni, napravili su dobar uspeh. Mada smo svi to očekivali, da prođu i Zvezda i Partizan dalje. Crvena Zvezda je izgubila nesrećno neke utakmice, zbog toga je ispala. Kada se pogledaju rosteri, da ne ulazim u povrede, očekivali smo da oba naša kluba prođu u osam. Ne potcenjujem druge ekipe, ali ne bi mi bilo iznenađenje da je i Zvezda ušla” – rekao je Nikolić za“MozzartSport”.

“Sada je sve moguće, Željko Obradović je kao riba u vodi kada su ove situacije. Kada dođu utakmice u seriji, može svašta da se desi. Teško je dobiti nekoga dvaput za redom. To je ceo život moja priča. Kada nas je Olympiacos dobio ovde u Beogradu, mi smo vratili tamo pobedom, kada sam bio trener Partizana. Teško je dobiti nekoga u takvim serijama, sve je sada otvoreno. Partizan može sa svima da igra i to se videlo, treba igrači samo da zadrže ovu formu. Nećemo sada mnogo da pametujemo” – zaključio je trener Vojvodine.

Duel protiv pirejskih crveno-beli o kojem je govorio Nikolić odnosi se na 1997. godinu. Tada je Partizan u starom formatu Evrolige u osmini finala poražen od Olympiacosa koji se iste sezone popeo na krov Evrope predvođen s klupe legendarnim Dušanom Dudom Ivkovićem.

Originalni članak Basketballsphere.com