Milorad Vučelić predsednik Partizana

Kako piše Mozzartsport

Partizan končano ima predsednika. Posle deset meseci i 13 dana, crno-beli su dobili i formalnog vođu. Milorad Vučelić seo je za kormilo Parnog valjka, pošto je na Vanrednoj skupštini, dobio poverenje delegata da vodi klub u narednih pet godina.

Tako su odlučila 33 člana, od ukupno 65 koliko bi trebalo da ih bude u najvišem klupskom telu, ali s obzirom da se delegati okupljeni oko drugog predseničkog kandidata, Nenada Bjekovića, nisu ni pojavili u Sportskom centru “Zemunelo”. Time je put ka pobedi Vučeliča očišćen, međutim, činjenica da je pobedio ovako “tesno” ostavlja mnoga pitanja otvorenim, kao i dilemu hoće li se opozicija pomiriti sa ovakvim scenarijom. Posebno što je za sredu zakazano ročište pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, u kome Bjekovićeva ekipa, pod nazivom “Crno-bela familija” osporava navodne nelegelne radnje vezane za promenu članstva Skupštine.

A u odnosu na onu majsku danas je bilo čak 14 novih lica i opet je, sa tako velikim promenama, pobedio Milorad Vučelić jedva pobedio.
Ovo je velika dužnost i velika obaveza, koju ću svim snagama pokušati da ispunim“, rekao je Vučelić.

Za njega je glasalo 30 od 33 prisutna delegata, trojica su bila uzdržana, što je u ovim okolnostima bilo dovoljno za trijumf aktuelnog prvog čoveka Sportskog društva Partizan.

U Upravni odbor, na predlog Milorada Vučelića, izabrani su: Vladimir Vuletić, Milan Obućina, Nebojša Petrović, Zoran Rajić, Branko Brnović, Dragoljub Trailović, Dušan Jovanović, Dejan Bukvić, Goran Škodrić.

Prethodno su usvojeni zapisnici sa prethodno održane sednice, 15. jula 2015, zatim ostavke tadašnjeg predsednika Zorana Popovića i članova njegovog Upravnog odbora, podneta 11. decembra prošle godine.

Istovremeno je za počasnog predsednika Partizana izabran Ivan Ćurković.

(FOTO: Star Sport)