Juniori i kadeti Partizana izborili plasman u jedinstvenu ligu

Tokom protekla dva vikenda, mladi igrači Partizana NIS su igrali kvalifikacione turnire za plasman u najkvalitetnija državna takmičenja u svom uzrastu. Sa po tri pobede u svojim grupama, crno-beli juniori i kadeti su osvojili prva mesta i tako izborili plasman u jedinstvenu Roda juniorsku, odnosno Triglav kadetsku ligu Srbije. 

Na kvalifikacionom turniru održanom u Hali Vizura od 15. do 17. oktobra, kadeti KK Partizan NIS (Igrači rođeni 2000. godine i mlađi) su igrali protiv KK Vizura Shark, KK Beko i KK Slodes. 

U meču protiv domaće ekipe Vizura Sharks, izabranici trenera Strahinje Vasiljevića su trijumfovali rezultatom 63:56, protiv Slodesa, crno-beli su slavili sa 77:45, dok je u meču protiv KK Beko, Partizan NIS pobedio rezultatom 94:43. 

Veoma mlada juniorska selekcija izborila plasman u jedinstvenu ligu

KK Partizan NIS je tokom proteklog vikenda u balonu Corn Produkt bio domaćin kvalifikacionog turnira za ulazak u Roda juniorsku ligu Srbije. (Igrači rođeni 1998. i mlađi) Mladi igrači Partizana koje sa klupe predvodi trener Aleksandar Bućan zabeležili su tri trijumfa i tako izborili plasman u najkvalitetnije domaće takmičenje u svom uzrastu. Ovaj reultat dobija na značaju kada se u obzir uzme činjenica da polovinu juniorskog tima Partizana čine igrači rođeni 2000. i 2001. godine. 

Na domaćem terenu, crno-beli su savladali Žarkovo sa 69:60, potom Slodes sa 87:49 i na kraju KK Mladost Admiral sa 71:61. 

Izvor:zvanični sajt KK Partizan

(Foto: KK Partizan NIS / Arhiva)