Milan Mačvan tužio Partizan!

Nekadašnji kapiten crno-belih rešio da pravnim putem naplati zaostala dugovanja od skoro 100.000 evra, saznaje Mozzart Sport

Dan posle poraza u poslednjim sekundama dramatičnog večitog derbija u ABA ligi za navijače Partizana stiže još jedna neprijatna vest: kako saznaje Mozzart Sport, ljubimac Grobara i nekadašnji kapiten Milan Mačvan rešio je da tuži klub i pravnim putem naplati zaostala dugovanja!

Prema informacijama Mozzart Sporta, dug je nastao na osnovu neisplaćenih obaveza iz sezona 2011/2012. i 2014/2015, i iznosio je 95.000 evra. Kada je Ostoja Mijailović preuzeo Partizan, napravljen je sporazum po kojem je Mačvan oprostio Partizanu 45.000 evra, a ostalih 50.000 je trebalo da bude isplaćeno u tri rate. Prvu ratu klub iz Humske je uplatio u celosti i na vreme, drugu tek delimično, a treća bi dospela na naplatu 31. decembra 2020. godine. Po slovu postignutog sporazuma, zbog nepoštovanja dogovorenih rokova, dug se „vratio“ na početnih 95.000 evra. Pošto je deo duga otplaćen kroz rate, crno-beli su sada dužni da Mačvanu isplate 65.000 evra pod pretnjom prinudne naplate.

Zanimljivo je da je Mačvan letos, po povratku iz Japana gde je završio igračku karijeru, kooptiran u rad Partizanove uprave, i to kao savetnik predsednika Ostoje Mijailovića za sportska pitanja. Da li zbog nepoštovanja dogovora ili nečeg drugog, Mačvan se vrlo brzo, već posle nekoliko nedelja, povukao „u ilegalu“, a zvanično je objavljeno da je napustio klub tek pre nekoliko dana.

Kako je rečeno našem portalu, Mačvan je svoj slučaj predao Stalnoj sportskoj arbitraži pri Olimpijskom komitetu Srbije. S obzirom na to da je domaći igrač, nije išao na Košarkaški arbitražni tribunal (BAT), jer i OKS ima ingerencije za blokadu računa i prinudnu naplatu dugovanja.

Mačvan, kako Mozzart Sport saznaje, nije jedini igrač koji pravdu traži na sudu – još nekoliko bivših košarkaša crno-belih odlučilo se na isti korak iz identičnog razloga: nepoštovanje dogovorene dinamike isplate zaostalih dugovanja.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport

Jedan komentar

Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *