Mijailović: Pobede i porazi su trenutni, vera u proces je trajna – ne odustajemo od ciljeva

Prvi čovek Partizan Mozzart Bet za Mozzart Sport govori o neočekivanim porazima od Mege i Igokee i ističe da to ništa ne menja crno-belima

Dva dobijena derbija da vrate u euforiju u crno-beli svet. I dva razočaravajuća poraza tamo gde ih niko nije očekivao da podsete navijače da je sezona tek ušla u novembar i da je pred ovom renoviranom ekipom Željka Obradovića dosta posla. Predsednik Partizan Mozzart Beta Ostoja Mijailović kaže ipak da se u klubu ništa nije promenilo posle dva neuspeha. Ciljevi ostaju isti: trofeji u svim domaćim takmičenjima i što bolji plasman u Evroligi, da budemo jasni – toliko željeni Fajnal for.

Usputni porazi, smatra Mijailović, samo su stanice na tom putu.

Ovo je sedma sezona otkako sam na čelu kluba. U tom periodu je bilo i uspona i padova, a put do uspeha nikada nije pravolinijski. I pobede i porazi su trenutni, a vera u proces i ono što radimo je trajna. Da, sigurno je da nismo očekivali ove poraze, ali u sportu se to dešava. Bole svakako porazi od ekipa sa daleko manjim budžetima i na papiru slabijim timovima. Ali prosto dođe u sportu dan kada vam ništa ne polazi za rukom iz različitih razloga. Nismo dobacili ni do polovine novembra, sudbina je apsolutno u našim rukama i zato pozivam sve da ne budu mnogo laki na kritikama ili pohvalama, već da veruju u našeg trenera i ekipu i da im pružaju podršku u svakom trenutku“, rekao je Mijailović u kratkoj izjavi za Mozzart Sport.

Nikakvi porazi, pa ni ovi od Mege i Igokee, ne mogu da uzdrmaju poverenje koje klub ima u najtrofejnijeg trenera Evrope.

“Željko i ekipa imaju puno poverenje ove uprave i znamo da će biti sve bolji i bolji kako sezona bude odmicala, a da će u najvažnijem delu sezone biti najbolji. Nekoliko puta sam govorio o našim ciljevima ove sezone i to se nije promenilo. Uložili smo mnogo u ovu sezonu, očekujemo od nje puno i od toga ne bežimo. Nemojmo da zaboravimo i da je naš kapiten van tima zbog povrede, a da je pre povrede imao nekoliko utakmica koje nisu tipične za njega. Svi znamo koliko srce ima Kevin Panter i koliko njemu znače pobede Partizana. Očekujemo da se i on uskoro vrati i da sa njim ekipa izgleda drugačije“.

Čak ni pet novih igrača u odnosu na prošlu sezonu, odnosno vreme koje zahteva njihovo prilagođavanje, Mijailović ne vidi kao problem.

Licitiranje razlozima za jedan ili dva poraza u ovom delu sezone je baš nepotrebno. Pa i prošle sezone smo neke utakmice na početku sezone izgubili, a verovatno je trebao da ih dobijemo. I onda smo u aprilu bili nadomak F4, a u junu smo osvojili ABA ligu. Nemam nikakvu sumnju u to da će sve stvari doći na svoje mesto. A, verujem da i navijači duboko u sebi to osećaju“.

Možda bi to osećanje mogla da pojača večerašnja pobeda nad Bajernom u Minhenu?

Bajern je sjajna ekipa, oni kao košarkaški klub rastu iz godine u godinu i razvijaju se sa ciljem da dostignu onaj značaj koji FK Bajern ima u evropskom fudbalu. Na dobrom su putu, imaju sjajnog Pabla Lasa na klupi i biće nam sigurno teško. Sa druge strane, i mi imamo dobar tim, najboljeg evropskog trenera svih vremena, pa ćemo se boriti da ponovimo rezultat od prošle sezone kada smo dva puta pobedili Bajern. Ono čemu se radujem jeste velika podrška naših navijača koji su na prethodnoj utakmici u Mihnenu bili mnogo glasniji, čak i brojniji od pristalica domaćeg tima. Verujem da će tako biti i sada i da će navijači svojim ponašanjem i gromoglasnom podrškom još jednom zadiviti košarkaški svet“, završava Mijailović javljanje za Mozzart Sport.

Originalni tekst Mozzart Sport