Mijailović o povratku Obradovića: Od današnjeg dana više ništa neće biti isto

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović govorio je na predstavljanju novog trenera Partizana Željka Obradovića.

Kako je istakao, njegov povratak mnogo znači Partizanu i srpskoj košarci.

I ja Partizan volim kao svoje oči, a povratak Obradovića znači i Partizanu i zemlji Srbiji gde je košarka važan segment sporta. Od današnjeg dana više ništa neće biti isto. Svaki predsednik u svetu i Evropi da pored sebe ima za trenera Željka Obradovića ,a za sportskog direktora Zorana Savića. Pretrpeo sam prethodnih godina mnogo udaraca, a sada mogu da kažem da su se ti udarci i isplatili”, izjavio je.

“Sve smo dobro odmerili. Došao je Zoran, došao je Željko, a uprava kluba već radi na novim igračima. Prihod od karata nam puno znači, dosta kompanija se javilo za sponzorstvo. Sigurni smo da ćemo dobiti podršku privrede. Dobro smo to izmerili, izguraćemo ovu godinu, sigurno”, dodaje.

Direktor kluba Zoran Savić ističe da je doveden najbolji mogući trener.

“Glavna ideja je bila da potpišemo trenera koji bi pravio razliku. Posle razgovora sa Ostojom, prva opcija bio je Željko Obradović, što je bilo veoma dalemo i veoma teško. Posle tih razgovora smo se dogovorili da idemo do kraja. Istorijat Obradovića kao trenera je suvišno spominjati. Prvo smo doveli najboljeg mogućeg trenera, poklopile su se kockice i počinjemo da gradimo novi projekat”.

Da li će da se kandiduje da bude sportski direktor godine?

“Ne mislim da se kandidujem, problemi tek sada kreću. Dobar trener će od prosečke ekipe da napravi dobru ekipu, a mi smo hteli najboljeg mogućeg. Već pet minuta posle promocije kreću problemi. Ekipa koju imamo traži da se naprave velike promene. Iskoristio sam pauzu da snimim KLS i da dovedemo najbolje moguće igrače. Ne priznajem projekte da rezultati dođu tek posle četvrte, pete ili šeste godine. Idemo na to da izborimo Evroligu kroz ABA ligu ili finale Evrokupa”.

Okosnicu tima da li će činiti domaći ili strani igrači?

“Okosnicu će činiti najbolji mogući domaći igrači, ali videćemo koliko je to moguće. Sa Ognjenom Jaramazom sa obavio razgovor čim sam došao. On želi da igra Evroligu i tako planiramo dalje”.

Originalni članak: B92.net