Micov o snazi ABA lige: Partizan pokrenuo priču povratkom Žoca…

“Došao sam u situaciju da mogu da biram gde ću i šta ću kada se završila priča sa Milanom. Imao sam drugih opcija, ali kada je Budućnost zvala seo sam sa porodicom, razmislio i doneo odluku koja nije bila nimalo laka”

Foto: Star Sport

Ovog leta se dogodilo dosta košarkaških potresa na Jadranu, a jedno od većih imena koja su se uputila ka ABA ligi je svakako Vladimir Micov.

On je napustio evroligaša Olimpiju iz Milana i potpisao ugovor sa ekipom Budućnosti.

U razgovoru za klupski sajt objasnio je koliko mu je drago što se vratio u svoj klub sa starta karijere.

Sa 20 godina sam došao ovde, to je bila neka druga Budućnost. Posle silnih godina igranja Evrolige se krenulo od nule, zajedno sa Dejom Radonjićem i Gavrilom Pajovićem, koji je i dalje u klubu. Proveo sam predivne četiri godine ovde, afirmisao se. Odavde sam otišao u inostranstvo i ostvario bogatu karijeru, pa ne žalim ni za čim”, rekao je Micov u intervjuu za klupski sajt.

Objasnio je novi igrač Budućnosti kako gleda na konkurenciju u ABA ligi.

Partizan je pokrenuo priču povratkom Željka i dovođenjem zvučnih imena, između ostalih i dva igrača koja su bila sa mnom u Milanu. Zvezda je vratila Kalinića, ja sam opet u Budućnosti. Pratio sam dosta Jadransku ligu i zbog nekih prijatelja, a mislim da će ove sezone biti dobra, drago mi je da to zaživi. Ulog se zna, pobednik ide u Evroligu, tako da su sigurno velike ambicije za sve. Odjednom se dosta igrača vraća ili potpisuju velike ugovore, i Cedevita Olimpija se pojačava, tako da će biti dosta zanimljivo”, zaključio je Micov

Pominjalo se ovog leta da želi da ga vrati i Partizan, za koji je 2007. igrao na pozajmici iz Budućnosti.

Došao sam u situaciju da mogu da biram gde ću i šta ću kada se završila priča sa Milanom. Imao sam drugih opcija, ali kada je Budućnost zvala seo sam sa porodicom, razmislio i doneo odluku koja nije bila nimalo laka. Navikli smo se na Milano, na život preko, najviše zbog porodice, ali ovo je bila super opcija za mene, da se vratim negde gde sam počeo”, rekao je Micov.

Kako kaže Micov, ne razmišlja još o penziji.

Iako imam 36 godina, ne gledam na to kao da sam došao da ovde završim karijeru. Zdrav sam, osećam se super, po mom načinu igranja se ne vide godine na terenu i dok god se osećam zdravo, dobro i korisno na terenu, igraću”, kaže Micov.

Originalni članak: Mozzart sport