Menig otkrio zašto je nasrnuo na Duljaja: Biću iskren…

Duel između Spartaka i Partizana u Subotici obeležio je fizički sukob između Igora Duljaja i Kvinsija Meniga na klupi crno-belih.

U završnim momentima kada je “parni valjak” gazio domaćina i na kraju slavio trijumf rezultatom, trener i igrač su ušli u klinč i umalo se potukli naočigled celog stadiona, kamera i fotografa.

Dva dana kasnije oglasio se Kvinsi Menig, koji je započeo obračun, izvinjenjem upućenom Duljaju, saigračima, navijačima i celokupnoj javnosti.

“Sve je u najboljem redu, što mi je veoma drago. Razgovarao sam sa trenerom Duljajem iskreno o svemu što se dogodilo u završnici meča u Subotici, izgladili smo to nan najbolji mogući način. Izvinio sam se i treneru koji je bio fudbaler ima ima razumevanja, ali i saigračima, jer je taj događaj donekle bacio senku na veliku pobedu tima protiv Saprtaka, a izvinjavam se i svim navijačima Partizana. Kako god izgledalo ili zvučalo, želeo sam samo najbolje timu, želeo sam da pomognem na terenu. Sada je sve kako treba, nastavljamo gde smo stali pre toga što se desilo u Subotici, ali sa tri važna boda na kontu“, rekao je Kvinsi Menig za “Telegraf”.

Potom je Holanđanin otkrio zbog čega je tako reagovao.

“Biću iskren, nisam bio srećan što nisam igrao u prethodnim mečevima, a nisam bio ni potpuno zadovoljan sobom kada sam dobijao šansu i sve je to prouzrokovalo nervozu, frustraciju i reakciju koja nije primerena, ali se dešava u svakom sportu, ne samo u fudbalu. Ipak, nije bilo nikakve tuče kako je napisano nasrpam fotografija koje su se pojavile, ne znam čak ni da li smo uopšte imali fizički kontakt, to me je malo šokiralo. Razumem i javnost, takve scene obično nemaju priliku da vide u toku utakmice, iako su, ponavljam, deo svakodnevnice u svim sportovima”.

Kvinsi Menig nije trpeo nikakve sankcije, već je najnormalnije trenirao sa ostatkom tima.

“Razgovarali smo posle svega otvoreno i iskreno, razumeli smo se što je najbitnije i zaključili da samo zajedno možemo napred. Zahvalan sam na razumevanju treneru, saigračima, klubu, kao i navijačima koji nas neverovatno bodre svaku utakmicu. Klub je iznad svega i svih, zato sam svima rekao da na mene mogu da računaju sto odsto i da je najvažnije da ekipa nastavi sa dobrim igrama i pobedama, da ostane na prvoj poziciji. Sve drugo je u ovom trenutku potpuno u drugom planu”
, poručio je Menig.

Originalni članak: B92.net