Matić blizu Humske: Od ponude Partizana sve zavisi

Lalatović: Voleo bih da ostane, ali ima moje zeleno svetlo da ode, to sam mu i rekao. Video sam po njemu da bi želeo da pređe među crno-bele

Bojan Matić je igrač Vojvodine, a preći će u Partizan ako ponuda crno-belih u potpunosti zadovolji novosadskog centarfora i superligaša. Ljubomir Apro, potpredsednik kluba i ugledni advokat, naglašava da, kako stvari trenutno stoje, Matić putuje sa ekipom na nastavak priprema u Tursku i klub na njega ozbiljno računa.

– Naše ambicije su visoke, klupski cilj je plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope i svakako da nam je potreban centarfor, najbolji strelac ekipe. Dolaskom Momčila Mrkaića, konačno imamo dva špica i ne želimo da se olako odreknemo usluga sjajnog napadača. Da li će u čitavoj priči stići ponuda koja se odbija, videćemo – kaže Apro.

Nenad Lalatović, strateg Novosađana, sa svoje strane naglašava da ozbiljno računa na Matića koji je imao sjajnu polusezonu sa devet pogodaka i dve asistencije.

– Lično bih voleo da ostane, ali ako želi da ide, od mene ima zeleno svetlo – kaže Lalatović. – Rekao sam mu to, kao i da dobro razmisli o svemu. Ja mu neću praviti problem oko toga, sigurno. Video sam po njemu da bi želeo da pređe u Partizan, ima 29 godina, da napravi novi ugovor … a moja želja je da na proleće predvodi napad. Igrali smo stalno sa jednim špicem, dolaskom Momčila Mrkaića imamo dva i pojačanu konkurenciju, jer nam je cilj Evropa. Mrkaić nije došao da bi Matić otišao. Takođe, mene raduje svaka ponuda koja stigne za mog igrača jer je i to potvrda da dobro radim.
MATIĆ: ČEKAM RASPLET

Jasno je da Bojan Matić sa svoje strane želi da se preseli u Humsku jedan, ali na tu temu ne želi da razgovara jer se, kako ističe, njegove izjave pogrešno interpretiraju u medijima.

– Pogrešno su prenete moje izjave, izvučene iz konteksta, a istina je da ću se oglasiti kada stvari budu jasnije – kaže Matić koji je u Vojvodinu došao kao slobodan igrač pre godinu dana, a ugovor ga veže do leta naredne godine.

U karijeri je igrao za Jedinstvo, Sentu, Zemun, Loznicu, Mačvu i korejski Seul.

Izvor Večernje novosti