“Maska nije za skrivanje”

U utorak je na treningu iz sudara sa saigračem izašao polomljenog nosa, u sredu bio u operacionoj sali – problem je saniran. U nedelju – već bio na terenu. Sa zaštitnom maskom, ali i te kako rovit.

Ali, Rade Zagorac je bio uz svoj tim na jednom od najtežih gostovanja u ABA ligi. I na tom meču protiv Budućnosti bio jedan od najboljih. U početku je prosleđivao loptu saigračima, kasnije i sam uzimao šuteve.

U poslednjem periodu pogodio dve važne trojke. Tako su makar u tom trenutku ti šutevi izgledali. Vratili su Partizan na minus tri. Držali ga u igri. Mada u konačnom zbiru, nisu promenili ishod. Partizan je izgubio u Podgorici.

Vratili smo ga na očigledan problem koji ima. Kome ipak ne dozvoljava da ga odvoji sa terena.

– Maska nije stvar koju bi bilo koji igrač izabrao, da ima izbora. Vizir je dosta sužen, kao i pokretljivost. Ali to je nešto sa čim ja moram da živim. Nikakvo dodatno žaljenje mi neće pomoći. To je što će biti tako u naredne tri nedelje. Moj posao je da taj period sa maskom protekne sa što manje štete – istakao je Zagorac.

Baš kao što je i Andrea Trinkijeri, odmah posle utakmice naglasio i Zagorac smatra da je dosta dobrih stvari viđeno u porazu od Budućnosti.

– Ekipa je 40 minuta bila u igri. Bez obzira na to što sam ja bio rovit, što je Gagić dobio udarac na treningu, Lendejl imao stomačnih problema, ipak smo dobro igrali protiv evroligaša, ekipe koja je jedan od najvećih pretendenata za titulu i, nadam se, jedan od rivala koji će nas čekati u plej-ofu.

Izvor Sportski žurnal