Marko Nikolić o dosadašnjim dešavanjima u, i oko Partizana !

nm

-Još dve utakmice su ostale do pauze, uspeli smo da vežemo dve pobede, njihova svrha je podizanje Partizana na tabeli i stvaranje pozitivnog ambijenta da bismo uradili ono što je ispred nas.

-Spartak igra na klasičan ruski stil, predvođen trenerom Černiševim, sa dosta borbe, duela i discipline. Subotičani imaju više nego iskusan tim za nivo Superlige, predvođeni Torbicom i Pavićevićem. Jako dobar i po nas neprijatan tim, ali ko god da je preko puta Partizanov cilj je pobeda. Očekujem podršku publike, kako bismo došli do tri boda.

Nikola Đurđić pošteno radi svoj posao, to je najbitnije. Pretrči dosta kilometara, vraća se, odrađuje defanzivne zadatke. Čak je u prošlom kolu dao gol koji se ispostavio regularnim, značio bi mu na psihološkom planu, ali kako je reč o iskusnom fudbaleru siguran sam da može da se nosi sa pritiskom nedostatka golova. Oni će doći.

-Ako mi verujete, toliko ima posla u pripremi utakmice da ne stižem da pratim druga sportske dešavanja, kao što su Olimpijske igre. Greške se dešavaju. U korist i protiv našeg tima. Ako u tim greškama postoji ravnoteža onda je sve u redu. A ako se podvuče crta, a nema balansa, onda smo svi zajedno u problemu.

Naravno da sam nesrećan na ljudskom i stručnom nivou, što odlaze mladi igrači, naše ’bebe’ u koje je ulagano prethodne četiri godine. Još od vremena Vuka Rašovića, pa preko minutaže koju im je davao Kiza Milinković na taj način investirajući u njih. Nažalost, više ti momci nisu tu.

-Uroša Đurđevića poznajem ga iz vremena mlađih kategorija, kapiten je mlade reprezenjtacije. Postoji poslovna logika da takvi igrači dolaze u Partizan, međutim, nisam u toku šta se sa tim događa. Okrenut sam terenu.

Nije me iznanadio izbor Slavoljuba Muslina. Selektor radi svoj posao, verovatno se bavi formiranjem takmičarskog tima. Sigurno zna najbolje, ali je činjenica da ćemo tokom pauze ostati bez samo trojice reprezentativaca ukupno. To je neubičajeno, jer nam je prethodnih godina na treninzima tokom pauze nedostajalo između 10 i 14 fudbalera. Opet, to nam je u ovom trenutku povoljna okolnost, kako bismo se još bolje uigrali.