Marko Milovanović, Partizanov kapitalac!

Marko Milovanović – Partizanov kapitalac! Crno-beli vunderkind pamtiće 1. decembar 2021. i duel osmine finala Kupa Srbije sa GFK Dubočicom u Nišu za „vjeki vjekov”: postigao je prvi gol u seniorskoj karijeri i Parnom valjku darivao minimalnu pobedu. Veliko „bravo”!

– Još sam pod euforijom, držaće me i naredna 24 sata. Presrećan sam, gol mi daje veliki motiv za rad i dalji napredak – ne krije osmeh Partizanov biser iz „klase 2003”.

Interesantno, u nedelju, danu kad je superligaški lider gostovao Voždovcu, supertalentovani centarfor igrao je za omladince i autorizovao „lepoticu” u derbiju kola s Brodarcem.

– Ja sam vojnik Partizana i gde god šef Stanojević proceni da je potrebno da igram trudiću se da pružim maksimum. Svestan sam da je konkurencija velika i da je važno imati „utakmice u nogama”, stoga, nikad se ne postavlja pitanje – zašto? Sve za Partizan!

Razmišljanje za „svaka čast” i kao uvertira u zaključak:

– Stanojević je vrstan pedagog i stručnjak i šta god od mene zahteva, ispunjavam bez dileme!

Prvenac u crno-belom dresu ima i posvetu:

– Za navijače!

Uz objašnjenje:

– Podrška sa tribina se, jednostavno, oseti i daje mi vetar u leđa! Preda mnom je dug put, zbog toga želim da vredno radim i ostavim trag u Partizanu.

Milovanović, malo – malo, pa pomene… klub u kojem je odrastao:

– U Partizanu sam od svoje sedme godine, više od deceniju. Navikao sam na disciplinu i pobednički mentalitet i, kao što sam rekao, sve što dolazi spremno čekam.

Visoki Smederevac u tekućoj sezoni upisao je pet prvenstvenih, jednu kup i četiri utakmice u Ligi konferencije. U sredu, u Nišu, društvo u autobusu s krajnjom odrednicom „jug Srbije” pravili su mu i, takođe, nadareni Mihajlo PetkovićVanja Vlahović Mihajlo Ilić, napomenimo – da nije povređen, tu bi bio i Samed Baždar.

– Zajedno smo, praktično, 24 časa i šta god da je potrebno, uvek smo tu jedni za druge. Međusobno se savetujemo i dajemo podršku. Svi iz omladinaca su mi dobri prijatelji – visoko, u sistemu vrednosti, pored Partizana kotira drugarstvo mladi napadač.

Marko Milovanović – fudbaler čije će prezime, nema sumnje, tek da se, u rubrici „strelci”, pojavljuje na semaforima!

Originalni članak Sportski žurnal