Marko Jevtović : Povreda je iza mene!

Zvanični sajt FK Partizan autor Biljana Obradović

Juče se vratio na teren posle višenedeljnog odsustva i pokazao da ekipa na njega uvek može da računa.

Marko Jevtović, vezista Partizana, postigao je drugi gol iz penala za crno-bele u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije FK Rtanj – FK Partizan za rezultat 0:3 za goste. Golove su postigli – Leandre Tavamba 35’, Marko Jevtović 70′ (11m) i Ognjen Ožegović 86’. Marko Jevtović govori o periodu neigranja usled povrede, utakmici protiv Dinamo Kijeva, penalu, ali i predstojećim izazovima.

– Poslednju utakmicu sam igrao sa ekipama Napretka i Jang Bojsa, dok mi je utakmica sa Videotonom bila poslednja kod kuće. Stručnije bi moju povredu koju dugo vučem mogao da objasni naš klupski doktor Ilija Rosić, ali ja ću laički. Imao sam bol u kolenu, odnosno u kosti naprslinu sa kojom sam dugo igrao, ali na kraju nisam izdržao. Sada je to, hvala Bogu, konačno rešeno uz pomoć našeg medicinskog bloka i nadaleko čuvenog Andre Milutinovića.

Kako si se osećao?

– Najteže je utakmice gledati sa strane znajući da ne možeš pomoći ekipi. Počeo sam ponovo da igram i samo mogu da poželim svima nama što manje povreda, jer nažalost, povređeni igrač nikom ne treba. Ne zna se kome je teže, igraču ili ekipi!

Lep povratak uz pogodak iz penala? Tvoja želja da staneš na belu tačku ili?

– Ja sam u dosta slučajeva na spisku za šutiranje penala prvi ili drugi, a sada se prvi put namestilo. Podsetiću da sam u bivšem klubu doneo dosta Partizanu kada sam dao gol u jednoj veoma važnoj utakmicu protiv sadašnjih komšija, baš iz penala. Partizan ima dosta kvalitetnih igrača, tako da mislim da ko god igra, ima neki svoj određeni kvalitet koji donosi u službu ekipe.

Posle druge utakmice grupne faze LE protiv Dinamo Kijeva mogli su se čuti komentari da si nam baš ti nedostajao na terenu?

– Na veliku žalost utakmica se završila kako se završila, ali idemo dalje, ništa nije izgubljeno. Pre dve godine smo imali šest bodova iz dve utakmice, igrali sjajno u Evropi, pa smo na kraju nesrećno ispali. Nemamo pravo na kiks, čeka nas dug put u Surdulicu i neugodno gostovanje, ali ambicija je jasna, sve osim pobede ne dolazi u obzir!

Posle Surdulice odmah se ide u Albaniju, gde nas očekuje utakmica protiv ekipe Skenderbega?

– Što se tiče Albanije, ako želimo da prođemo, moramo da počnemo da pobeđujemo u Evropi. Bilo koja ekipa koja je u LE tu nije slučajno, tako da nas tamo očekuje veoma teško gostovanje i siguran sam paklena atmosfera. Ali mi smo Partizan i neće nam biti prvi put da igramo u takvoj atmosferi – kaže Marko Jevtović.

Biljana Obradović

Back to Top