Mali gradski derbi pripao našim rukometašima

ARKUS liga: Crno-beli na Banjici bolji od Obilića – 32:27 u poslednjem meču 12. kola. Odlična partija levog krila domaćina, strelca 10 golova, uz samo jedna promašaj

Andrej Trnavac (©Starsport)

Crno-beli rukometaši ove jeseni igraju odlično. Najmlađi tim u ligi zasad je na mestu koje vodi u plej-of za šampiona u Superligi Srbije, pre tri dana je pobedio slovenačko Gorenje, ali nije uspeo da se plasira u osminu finala EHF kupa, a u poslednjem meču 12. kola, Partizan je u malom gradskom derbiju dobio Obilić sa 32:27.

Tim mladog stručnjaka Marka Pavlovića vodio je do finiša prvog poluvremena, odnosno do 27. minuta, a onda su rukometaši Partizana dodali gas i na kraju ostvarili laganu pobedu. Sredinom drugog poluvremena bilo je +5 za domaćina (26:21), kada je i srušen otpor Vitezova. Briljiralo je levo krilo, dvedesetogodišnji Aleksa Gudurić koje je postiglo 10 golova, uz samo jedan promašaj.

Standardno dobar na golu bio je Andrej Trnavac, ove sezone najbolji golman u šampionatu Srbije. Zaustavio je 18 puta udaraca rukometaša Obilića. Stefan Petrić je pogodio sedam puta mrežu rivala, a kapiten Nikola Zečević osam, od toga dva sa linije sedam metara. Uroš Kojadinović nije igrao.

Kod Obilića po šest golova su postigli Boris Jovanović i Stefan Šaponjić, dok je iskusni levi bek Ilija Sladić četiri puta zatresao mrežu crno-belih.

Partizan je napravio dobru uvertiru pred poslednji meč u 2022. godini, gostovanje Dinamu u Pančevu u subotu, u jednom od dva derbija 13. kola. U Novom Sadu će Vojvodina i Metaloplastika dan kasnije da odluče o lideru posle prvog dela šampionata u Arkus ligi.

Originalni članak: Mozzart sport