Maksić pre osam godina igrao SEHA ligu, sad će biti na klupi Partizana u tom takmičenju

Partizan će posle osam godina pauze ponovo igrati SEHA ligu. Crno-beli su imali sjajnu sezonu iza sebe, ostvarili drugo mesto u neizvesnoj trci i tako obezbedili učešće u jakom regionalnom takmičenju

Tim iz Humske ne bi trebalo da ima epizodnu ulogu u ovom takmičenju, već da se dostojno suprostavi najvećim rivalima. Učešćem i igrom u tek završenoj sezoni mora da bude zadovoljan i trener Nenad Maksić koji je sjajno predvodio tim.

– Pre osam godina sam bio deo Partizana i kao igrač se takmičio u SEHA ligi. Sad mi se ispunila želja da i kao trener ponovo imam priliku da se takmičim sa najboljim timovima u regionu. Cela ova sezona je dugo trajala zbog korona virusa i trebalo je paralelno voditi računa o pripremi igrača i njihovom zdravlju. Nama je to uspelo i samim tim sam prezadovoljan osvajanjem drugog mesta. Još jednom bih pohvalio svoje igrače, koji su izdržali sve pritiske i ostvarili cilj zacrtan na početku sezone.

Crno-beli žele da nastave sa dobrim rezultatima i da u narednoj sezoni.

– Veći budžet bi nam dosta značio, ali ono što bi bilo najbolje za igrače i sam klub je kontinuitet igranja u SEHA ligi i evropskim takmičenjima. Na taj način igrači sazrevaju, postaju bolji i pojedinačno i ekipno. Siguran sam da će se te dve stvari odvijati paralelno, jer imamo kvalitetne igrače i predsednika kluba, koji sa direktorom i članovima Upravnog odbora, želi da se to i desi.

Cilj će biti i domaći trofeji?

– Imperativ za sledeću sezonu su oba trofeja. Nama su, bez obzira na okolnosti, trofeji uvek bili cilj. Sa sadašnjim rukovodstvom, igračkim kadrom koji se formira i našim navijačima, koji su nam podrška gde god da igramo, borba za pehare će biti realnost – poručio je Maksić.

Originalni članak: Sportski žurnal