LOTAR MATEUS:VOLIM KAD PARTIZAN POBEDI A POSEBNO ZVEZDU…

Bivši trener Partizana i legenda nemačkog i svetskog fudbala prokomentarisao je trku za titulom u Superligi Srbije i izneo svoje želje nekadašnjem klubu.

Lotar Mateus je u sezoni 2003/04. ušao sa crno-belima u grupnu fazu Lige šampiona. I danas pažljivo prati šta se dešava na fudbalskim terenima u Srbiji.

Partizan ne zna za poraz već 31 utakmicu, a od tri derbija sa Crvenom zvezdom u ovom prvenstvu u dva je pobedio i jedan je odigrao nerešeno.

“Ja sam najverniji pratilac srpske lige u Nemačkoj.Uz Bundesligu obavezno pratim i rezultate u Srbiji. Drago mi je kada Partizan pobeđuje, naročito kada pobedi Crvenu zvezdu.Znam da u ovom prvenstvu ne znaju za poraz u derbijima. Do kraja šampionata ostalo je još nekoliko utakmica. Ovim novim sistemom u Superligi lakše se smanji razlika posle prve faze, a fudbal se igra do poslednje minute. Dakle, još ništa nije gotovo. Partizanu ne želim da uzme samo titulu, već da osvoji i pehar Kupa”, rekao je Lotar Mateus

Lotar Mateus je poslednju trenersku epizodu imao 2011. godine kada je sedeo na klupi bugarske reprezentacije. Od tada je više pažnje posvetio televiziji i komentarisanju utakmica. I danas kao stručni konsultant radi za brojne ugledne televizijske kuće.